Ga direct naar inhoud
Wandelen

Open Monumentendag: mini-excursie door Rijksmonument Waterloopbos

Open Monumentendag: mini-excursie door Rijksmonument Waterloopbos

Waar

Waterloopbos

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Open Monumentendag: mini-excursie door Rijksmonument Waterloopbos

Tijdens Open Monumentendag kun je op zaterdag 10 september genieten in Rijksmonument Waterloopbos. 

Je kunt op eigen gelegenheid genieten van het prachtige polderbos en de unieke waterloopkundige modellen die verscholen liggen in het groen. Speciaal voor Open Monumentendag zijn tussen 11:00 en 16:00 uur twee golfmachines aan in de Golfbak, één van de gerestaureerde modelplaatsen. 

Meer weten over de bijzondere geschiedenis? Voor volwassenen vertrekt vanaf half 12 elk half uur een gratis mini-excursie met één van onze excursieboswachters. Ga mee en luister naar de bijzondere verhalen over de waterwerken en het voormalig Waterloopkundig Laboratorium. Meld je aan bij de informatiebalie in het Waterloopbos.

Kinderen kunnen op pad met de gratis Waterloopbos-speurtocht van OERRR. Vind je alle dierensilhouetten die zijn verstopt in het bos? Voor de speurtocht hoeft niet gereserveerd te worden. Deze is verkrijgbaar bij de informatiebalie van Natuurmonumenten.

Bos vol waterloopkundige modellen

In het Waterloopbos hebben Nederlanders leren werken met water. Onze wereldwijde bekendheid als waterland danken we mede aan al het onderzoek dat in het Waterloopkundig Laboratorium op deze locatie heeft plaatsgevonden. In het bos liggen nog tientallen schaalmodellen verborgen. Deze modellen zijn decennialang gebruikt om proeven te doen voor waterwerken van over de hele wereld. Van de Oosterscheldekering in Zeeland tot en met de haven van Bangkok. Het Waterloopbos, sinds 2016 Rijksmonument, is een bijzondere plek in de Noordoostpolder waar we trots op mogen zijn.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid