Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wooldse veen weer open- wel éénrichtingsverkeer

09 juni 2021 | Anouk Ballot

Vanaf morgen heten we bezoekers weer van harte welkom in het Wooldse veen.
Wel vragen we bezoekers om de Coronamaatregelen, die ter plekke met bebording aangeven worden, nauwkeurig op te volgen. Te weten: het plankenpad is nu slechts in één richting te belopen en alleen als er 1,5 meter afstand gehouden wordt tot andere bezoekers. Zo kunnen we blijven genieten van dit prachtige gebied.

Veenexcursie Wooldse veen - Winterswijk

In deze tijd van het jaar is het een waar genot om in het Wooldse veen te wandelen. Insecten, vlinders, uitbundig bloeiende bloemen, opwarmende hagedissen zonnend op het plankenpad...je ziet ze er allemaal. De moeite waard om te bekijken tijdens een wandeling. 

Geduld

Dat vraagt wel geduld van de bezoekers van het gebied. Inhalen op het smalle plankenpad is namelijk niet mogelijk i.v.m. de 1,5 meter, dus mocht je het gebied bezoeken en loopt een bezoeker voor je, die een wat langzamer tempo heeft....heb geduld en haal niet in. Geef elkaar de ruimte om te genieten van de natuur.

Bezoek gebied op rustige momenten

Is het bij aankomst op de parkeerplaats van het natuurgebied al erg druk, dan willen we je verzoeken om op een rustiger tijdstip terug te komen.

Hopenlijk is de situatie over niet al te lange tijd anders, maar voor nu is dit de enige manier om het gebied open te kunnen stellen. 

Een fijn bezoek aan dit prachtige gebied gewenst en alvast hartelijk dank voor de medewerking!

 

 

Wandeling op zoek naar reptielen - Wooldse Veen
Anouk Ballot
Anouk Ballot