Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Vogels kijken in de zomer vanaf Belevenisboerderij Schieveen bij Rotterdam

Vogels kijken in de zomer vanaf Belevenisboerderij Schieveen bij Rotterdam

Waar

Zuidpolder

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Vogels kijken in de zomer vanaf Belevenisboerderij Schieveen bij Rotterdam

Op het Rotterdams platteland vinden het hele jaar door vogels een plekje. Met onze vrijwillige boswachter Wiel struin je door de polders van Rotterdam, op zoek naar bijzondere vogels zoals de boerenzwaluw of het puttertje.

Elk seizoen andere bewoners

Het leuke is dat er elk seizoen weer andere vogels zijn te zien op het Rotterdams platteland. De razendsnelle boerenzwaluw pikt behendig insecten uit de lucht. Wanneer de bloemen uitgebloeid zijn, verschijnt het kleurrijke puttertje om de zaadjes op te smikkelen.

Stadse polders, bijzondere bewoners

De wandeling start bij Belevenisboerderij Schieveen. Hiervandaan loop je zo de polders van de stad in. Banjerend over de struinpaden van de Zuidpolder zoeken we de vogels zoals de gele kwikstaart, torenvalk of boerenzwaluw.

De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en begint en eindigt bij Belevenisboerderij Schieveen. Hier kun je vooraf of achteraf gebruik maken van toilet en horeca.

Tips van de boswachter tijdens het wandelen

  • Trek stevige schoenen of laarzen met dikke sokken aan
  • Neem je verrekijker mee
  • Controleer jezelf op teken na een wandeling in de natuur
  • Het wandelen duurt ongeveer 2,5 uur
  • In 2019 geldt het introductietarief

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo