Ga direct naar inhoud
Terug

MTB-route in de Loonse en Drunense Duinen (beginner)

Waar: Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Mountainbiken in Brabant
1 uur 0
16 km

Over de route

In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Dat, en het wisselen van de seizoenen, maken ieder bezoek weer een nieuwe belevenis.

Over de groene route

Natuurmonumenten heeft de groene mountainbikeroute in 2016 aangelegd in nauwe samenwerking met ervaren mountainbikers en lokale sponsoren. De groene mtb-route ligt in het oosten van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Het is een single track van ruim 16 kilometer lang die door de Margriet en langs het Hengstven kronkelt.

Volg de groene mtb-symbolen voor de route.

Deze route heeft weinig hoogteverschillen en is hierdoor makkelijker te rijden dan de zwarte route in de Duinen.

Mtb-vignet verplicht

Om de mountainbiketracks te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online. Dankzij jouw bijdrage kan de route blijven bestaan!

Je vignet is direct geldig en verplicht in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos-Waterloopbos en Beetsterzwaag. In de andere natuurgebieden is een MTB-vignet gewenst.

Waar kun je starten

De Loonse en Drunense Duinen

Wat kom je onderweg tegen?

Praktische informatie

  • Huisregels

    Respecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!
  • Herberg De Drie Linden

  • De Rustende Jager

  • Loonse en Drunense Duinen, Café Roestelberg

  • Café-restaurant Bosch en Duin

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda