Ga direct naar inhoud

Kieswijzers Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen

Benieuwd op welke partij jij het beste natuurlijk kan stemmen tijdens de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen op 15 maart?

Doe dan de kieswijzer voor jouw provincie en waterschap en kom erachter welke partij om de natuur geeft. Leg je focus op de vragen voor de natuur voor het beste advies.

Header campagne PS

Invulinstructie

  1. Open de Kieswijzer voor jouw provincie of waterschap.
  2. Lees de vraag met de toelichting goed door en beantwoord de vraag. Let extra goed op bij vragen die gaan over natuur, landbouw, stikstof, klimaat of water
  3. Na afloop kan je bij veel Kieswijzers aangeven welke vragen of onderwerpen je extra belangrijk vindt. Geef hierbij aan dat je de vragen over natuur, landbouw, stikstof, klimaat en water ziet als de belangrijkste thema’s. 
  4. Je krijgt de uitslag en ziet welke partijen het meest aansluiten bij jouw antwoorden. Kies of verdiep je in een van de partijen die het meest aansluiten bij jouw antwoorden. 
  5. Je kan je na de uitslag verder verdiepen door te kijken wat de onderbouwingen van de partijen zijn geweest op elke vraag en eventueel nog de verkiezingsprogramma’s van de partijen op zoeken op de website van de politieke partij. 
  6. Stem Natuurlijk op 15 maart en gebruik de uitslag van de Kieswijzer om de keuze te maken voor de partij die het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Provinciale kieswijzers