Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Pianotrio triArtis speelt stukken van Schubert in Amersfoort

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Pianotrio triArtis speelt stukken van Schubert in Amersfoort

Waar

Utrecht

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Pianotrio triArtis speelt stukken van Schubert in Amersfoort

Het recent opgerichte pianotrio triArtis speelt vanmiddag één van de meest geliefde stukken van Schubert: het Tweede pianotrio in Es groot. Het Andante con moto, met de repeterende noten in de pianobegeleiding, zou je zomaar kunnen doen wegdromen naar een plek in de natuur. De natuur die Natuurmonumenten zo graag beschermt en mede daarom het hoofdkantoor naar een stadse plek heeft verplaatst, zodat iedereen die er moet zijn, dat per OV kan doen. Schubert had dit pianotrio geschreven vlak voor zijn dood, in 1827. Een kleine eeuw later, in 1924, schreef Sjostakovitsj als adolescent zijn eerste romantische en daardoor atypische Eerste pianotrio in c klein.

Programma

triArtis!

  • Charlotte Basalo, viool
  • Renate Apperloo, cello
  • Pieter Bogaert, piano

D. Sjostakovitsj: Pianotrio nr. 1 in c, op. 8

F. Schubert: Pianotrio nr. 2 in Es, op. 100
I. Allegro
II. Andante con moto
III. Scherzo: Allegro moderato
IV. Allegro moderato
 

Groen knooppunt in de stad

Het landelijk kantoor van Natuurmonumenten is sinds 2020 verhuisd naar Amersfoort. Daarmee vestigt de vereniging zich centraler in Nederland en bovendien op steenworp afstand van het treinstation. Het nieuwe kantoor is energiezuiniger en biedt plaats aan 243 medewerkers met hart voor natuur en cultureel erfgoed. Bent u benieuwd naar de geschiedenis van het cultureel erfgoed van Natuurmonumenten. Onze erfgoedspecialisten vertellen u meer over de schatten die je in de natuur van Natuurmonumenten tegenkomt. Boerderijen, forten, kastelen en landgoederen. Deze monumenten vertellen ons hoe we vroeger leefden en het land bewerkten. Dit erfgoed inspireert en spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Ieder bouwwerk heeft zijn eigen verhaal. En samen houden we bij Natuurmonumenten deze geschiedenis in leven.

Praktische informatie

  • Deze locatie ligt op steenworp afstand van het centraal station in Amersfoort en prima te bereiken met OV en fiets.
  • De lezing van de erfgoedspecialist start een half uur voor het concert.
  • De locatie is rolstoeltoegankelijk

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid