Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Anke Wonneberger

Een kennismaking met Anke Wonneberger.

Ledencommissie

Anke Wonneberger is geboren in 1981 te Senftenberg, Duitsland. Na de studie van communicatie- en cultuurwetenschappen in Berlijn is zij als onderzoeker en docent communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam terecht gekomen:

“Ik kom uit de Lausitz – een dagbouw-gebied waar de landschap steeds meer door de mens wordt gevormd. Daarom interesseer ik me voor de wisselwerking van mens en natuur. Juist in een druk land als Nederland zijn onderhoud en bescherming van natuurgebieden een belangrijke taak voor het welzijn van de maatschappij. Voor mij persoonlijk betekend natuur vooral vrijheid, energie en rust. Maar bewustzijn voor het belang van natuur en een duurzame ontwikkeling zijn onderwerpen die mij ook als communicatiewetenschapper interesseren. Zo denk ik dan ook dat een organisatie als Natuurmonumenten een belangrijke rol in het publieke debat kan spelen en hier een verschil kan maken. Als kandidaat-lid wil ik me sterker voor de natuur in mijn directe omgeving zoals ook voor de belangen van de Amsterdamse leden van Natuurmonumenten inzetten.”

Anke Wonneberger
logo