Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Hans Scheen

Een kennismaking met Hans Scheen.

Ledencommissie

Hans Scheen, geboren in Amsterdam op 17 april 1948. Getrouwd en 2 kinderen, jongens.

Vanaf zijn jeugd geboeid door natuur, lange wandelingen, kamperen. Werd lid van het NIVON toen hij 10 jaar was. Na de lerarenopleiding elektrotechniek, eind jaren 60 vertrokken voor 4 jaar naar Sri Lanka (Ceylon) als vervangende dienst. Daar kennisgemaakt met de overweldigende natuur, actief bij vogeltellingen voor Nederlandse organisaties, en met leerlingen van de school waar hij werkte veel tochten georganiseerd door bossen en langs stranden om zodoende het respect voor de natuur bij te brengen.

Na thuiskomst uit Sri Lanka in 1974, veranderde zijn beroep en ging na een paar jaar als leraar techniek gewerkt te hebben, als project coördinator werken in de ontwikkelingssamenwerking bij Memisa, later Cordaid, verantwoordelijk voor projecten in Azië met name moeder en kindzorg.

Grootgebracht met kamperen op natuurterreinen, veel lange afstandswandelingen gemaakt, Pieterspad, met vrouw en kinderen, lukte het om de liefde en interesse voor de natuur over te brengen op de kinderen. Jaarlijks vele malen naar Schiermonnikoog geweest. Daar lid geworden van de stichting ‘t Heer en Veer omdat het behoudt en verzorging van natuur op het eiland en de historische waarde daarvan zeer ter harte ging.

Inmiddels met pensioen en hoopt door actief te zijn binnen het district Amsterdam van Natuurmonumenten betrokken te worden en een werkelijke bijdrage te kunnen leveren aan bescherming van natuur en verspreiding hier in Amsterdam en omstreken voor bewoners en de leden. 

Hans Scheen