Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Nico Vlasveld

Een kennismaking met Nico Vlasveld.

Ledencommissie

Waarom actief voor Natuurmonumenten? 
Natuur is voor velen iets vanzelfsprekends. Als we daar voor moeten gaan betalen, staat iedereen op z’n achterste benen. Natuur heeft echter een waarde, in brede zin voor ons als mens en milieu, als tegenwicht voor verstedelijking en industrie en in kleine zin de waarde voor mij zelf om er rust te vinden, door de landschappen te wandelen, te genieten van wat groeit en beweegt en af en toe een ‘ah!’ bij het zien van zeldzame soorten. Redenen om de natuur te behouden en uit te breiden. Zeker nu de overheid zich meer terugtrekt, moet ‘Natuurmonumenten’ meer inspanning verrichten, meer initiatieven tonen, vaker haar oor te luisteren leggen om het belang en het behoud te verdedigen. De leden kunnen daarover meepraten, zo is de Vereniging georganiseerd. We moeten organiseren dat we die meningen horen en neerleggen binnen de Vereniging(sraad) en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Favoriete Natuurmonumentengebieden:
Ik kan me als kind de actie Behoud het Deelerwoud nog herinneren en dat ik er met mijn ouders vaak gingen wandelen. Ook kwamen me veel in het natuurgebied Planken Wambuis. Die gebieden boeien me nog steeds en helemaal nu ik er vrijwillig boswachter ben.

Maar als ik eens wat verder ga, zijn bijvoorbeeld het Korenburgerveen, het Gulpdal, Zuid Kennemerland op hun beurt weer uniek en op dat moment mijn favoriet.

Nico Vlasveld