Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Ellen Stam

Een kennismaking met Ellen Stam.

Ledencommissie

Mijn naam is Ellen Stam. Getogen in Zeeuws-Vlaanderen (Philippine). Nu ben ik woonachtig in de polder van Bergschenhoek (naast Rotterdam). Hier woon ik al meer dan tien jaar, samen met Rogier en met onze twee dochters, drie jaar en vijf maanden oud. Ik woon aan de rand van het Lage Bergsche Bos en de Rottte. Regelmatig gaan we naar de Rottemeren en uiteraard het bos in. Ik ben in de omgeving van Rotterdam terecht gekomen door mijn studie: Personeel en Arbeid & Economie. Ik werk als P&O-er bij een verzekeraar.

Zowel met mijn ouders en zusje als nu met mijn eigen gezin gaan we zeer regelmatig op vakantie in eigen land. Tijdens deze weekendjes of vakanties gaan we ook altijd naar een terrein van Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten. Een bezoek, ook aan de bezoekerscentra, verrijkt enorm. Met een moeder die gids is en ouders die beiden zowel in natuur als in geschiedenis zeer onderlegd zijn, kreeg ik als kind natuur en culturele bagage met de paplepel ingegoten.

Ook tijdens buitenlandse reizen staat de natuur vaak centraal. Nationale parken in de Verenigde Staten of door de bergen in Europa. Al zijn het momenteel in de praktijk (twee kleine kinderen) vooral reizen naar de Nederlandse duinen of bos.

Sinds tien jaar steun ik Natuurmonumenten. Ik vond het in 2003 tijd worden dat ik zelf ook lid werd, en niet meer op het lidmaatschap van mijn ouders kon teren. Ik heb me aangemeld als kandidaat voor de districtscommissie, omdat ik graag meer wil doen dan alleen financieel steunen. Ik wil me actief inzetten voor een doel wat ik van groot belang vindt. Op de dag dat ik dit uitsprak zag Rogier de vacature van dc-lid. Ik was gelijk enthousiast. Natuur en Natuurmonumenten zijn zaken die ik een warm hart toedraag en van belang vind. In mijn werk is het dagelijkse kost om de behoefte en mening van medewerkers te vertalen naar gewenst beleid of naar een advies aan de directie over bijvoorbeeld gewenste cultuur. Dit zet ik ook graag in voor de dc. Ik zie er naar uit om me in te zetten!

Ellen Stam
logo