Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Maaike Visser

Een kennismaking met Maaike Visser.

Ledencommissie

Wie ben ik?

Als kind groeide ik op in Harmelen, aan de rand van het Groene Hart, met sloten, weilanden en knotwilgen. Daarna heb ik in Maastricht gewoond voor mijn studie Bedrijfskunde en in Flevoland, waar de ooievaars en reeën regelmatig te zien waren en ik wel eens vrijwilligerswerk deed voor Landschapsbeheer. Ik ben vooral een dierenvriend en al sinds jaar en dag lid van een aantal organisaties zoals de vogelbescherming, WNF en de dierenbescherming.  

Wat doe ik?

In het dagelijks leven ben ik organisatie adviseur en manager, onder andere bij KPMG consulting, als ondernemer en bij de ING. De ontwikkelingen die Natuurmonumenten doormaakt, zijn dan ook erg interessant. Voor mijn werk zit ik meestal op kantoor. Dat compenseer ik door in mijn vrije tijd veel buiten te zijn. Bijvoorbeeld in de tuin die we hebben ingericht met elementen als hoogstamfruit, ruigte, verschillende hagen en insectvriendelijke planten.

Waarom doe ik het?

Sinds 2010 wonen we weer in het ons zo bekende landschap van het Groene Hart. Sterker nog, een landschap dat is ingevuld met een fantastisch natuurgebied ‘de Groene Jonker’. Dit is sinds 2008 door Natuurmonumenten ontwikkeld uit agrarisch grasland tot een waterrijk gebied vol grutto’s, scholeksters, eenden, wulpen en lepelaars. Dat een relatief klein gebied zoveel waarde toevoegt voor de vogels in Nederland heeft veel indruk op me gemaakt. Dat gaf voor mij de aanleiding om te reageren op de oproep voor commissieleden. Bovendien is Natuurmonumenten mijn voor-, zij- en achterbuurman en dan is het wel zo logisch dat je daar iets voor doet.

Maaike Visser
logo