Fotografie workshop in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Fotografie workshop in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Waar

Bezoekerscentrum Oisterwijk

Vertrekpunt

  Fietsenstalling Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen

  Van Tienhovenlaan 45062 SK Oisterwijk

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 75,00
 • Ledenprijs€ 52,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Fotografie workshop in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Onder de bezielende leiding van Carla van Iersel, fotografe, ga je op zoek naar de (im)perfecte kaders om foto's te maken. Let op: dit is geen technische fotografiecursus. Je leert op een volledig andere manier naar je omgeving kijken. Je bent ook van harte welkom als je met je telefoon wilt fotograferen en/of helemaal geen kennis van fotografie hebt.

Wabi Sabi photowalk 

Carla heeft zich verdiept in de leer van Wabi Sabi, een Japanse filosofie, waarbij schoonheid juist zit in dat wat imperfect is. De kern is dat niets perfect is en niets ooit af is. Maar ook het accepteren van de natuurlijke levenscyclus hoort erbij: weten dat niets voor altijd is en dat dat helemaal oké is. Wabi Sabi refereert aan eenvoud, vergankelijkheid en a-symmetrie. In de fotografie zijn we in eerste instantie vaak geneigd om te gaan voor “het perfecte plaatje”. Bij Wabi-Sabi ga je daar juist aan voorbij. Het is een andere manier van kijken en fotograferen. Het is fotograferen vanuit 'hart en ziel'. Het is contact maken met je omgeving met aandacht voor dat wat er is. 

Tijdens de photowalk gaan we samen de Oisterwijkse natuur in en maak je kennis met Wabi Sabi. Je gaat zien hoe prachtig imperfectie kan zijn en vervolgens ga je zelf aan de slag met een aantal opdrachten, waaronder een aantal opdrachten die een link hebben met het zogenaamde mindfulness.
Je leert tijdens de photowalk kijken zonder oordeel. Het zal een totaal andere ervaring worden dan alles wat je tot nu toe kent op fotografiegebied. Je komt terug met beelden die je normaal gesproken wellicht niet gemaakt zou hebben. Verrassender en intiemer. 

Deze excursie is gericht op volwassenen. Oudere kinderen zijn welkom, onder begeleiding van een volwassene en met een eigen ticket. 

Met je deelname steun je het werk van Natuurmonumenten.

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM.

Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is 8 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:

 • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact
 • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten
 • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken
 • Nies en/of hoest in je elleboog
 • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt

Tips van de fotografe

 • Breng een camera/telefoon om foto's mee te maken mee.
 • Trek stevige wandelschoenen aan.
 • Draag kleding die past bij het weer en waarmee je op de grond kunt liggen.
 • Controleer jezelf achteraf altijd op teken.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo