Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

OERRR Vette vogelsnacks én een vogelhuisje maken in Oisterwijk

OERRR Vette vogelsnacks én een vogelhuisje maken in Oisterwijk

Waar

Bezoekerscentrum Oisterwijk

Kosten
Kinderen
 • Normaal€ 11,00
 • Ledenprijs€ 7,70
 • € 7,70

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

OERRR Vette vogelsnacks én een vogelhuisje maken in Oisterwijk

Overwinteren

Sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Andere dieren trotseren de kou met hun dikke vacht. Zij vullen hun dagen met slapen en het zoeken naar eten.

Veel vogels vertrekken naar het warmere zuiden als de winter komt. De vogels die hier blijven moeten extra hun best doen om te overwinteren. Vriest het buiten en ligt er een dik pak sneeuw? Dan kunnen de overwinteraars wel wat hulp gebruiken bij het vinden van eten.

Vogelsnacks maken

Kom jij de vogels helpen? Voedzame snacks maken is superleuk én de vogels zijn er blij mee! Bij het bezoekerscentrum leer je hoe je de lekkerste vogelsnacks maakt: Tover een dennenappel om tot een snackbar of maak een voederhuisje van een melkpak of maak vetbollen van dennenappels.

Extra toegevoegd: Maak je eigen vogelhuisje!

Alsof het nog niet genoeg is doen we deze middag nóg meer voor de vogels: timmer een heus vogelhuis in elkaar waar vogels zoals de Koolmees in gaan wonen. De spijkers zijn gesponsord door Praxis. Praxis bedankt!

Het wordt een gezellige middag vol knutselkunsten. Van 13.30 uur tot 15.30 uur voor kinderen van 8 t/m 12 jaar zónder hun ouders. Knutsel mee en neem je zelfgemaakte spullen mee naar huis. Voer de vogels in je eigen tuin of geef de vogelsnacks cadeau! Hang het huisje op een plek die vogels fijn vinden. Wij vertellen je daar alles over. 

Handig om te weten

 • Dat wordt heel gezellig!
 • Alleen kinderen melden zich aan. De activiteit is zonder de ouders erbij. Die mogen lekker relaxen in het bos of gezellig bij Groot Speijck, daar kun je terecht voor de innerlijke mens.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen
 • Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk (NB)
 • (013) 591 50 00
 • Parkeerplaats Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en VennenVan Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk (NB)Routebeschrijving

  Vanaf hier naar Bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen: Verlaat de parkeerplaats in het midden bij de gele borden en volg het verharde pad. Ga bij de Van Tienhovenlaan rechtdoor. De opgang naar het bezoekerscentrum bevindt zich na 150 meter voorbij de fietsenrekken aan de rechterhand.

logo