Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Varen

Veerboot naar Marker Wadden met expeditie

Veerboot naar Marker Wadden met expeditie

Waar

Flevoland

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
 • Normaal€ 32,50
 • Ledenprijs€ 24,50
Kinderen
 • Normaal€ 15,00
 • Ledenprijs€ 11,00
 • € 11,00

Geannuleerd

Activiteit

Veerboot naar Marker Wadden met expeditie

In 2020 kun je vanaf de Bataviahaven in Lelystad met een speciale veerboot naar Marker Wadden. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt. Je kunt zelfs mee op expeditie over het eiland met de gids.

Het is echt pionieren op Marker Wadden. Er zijn drie prachtige vogelkijkhutten, een indrukwekkende uitkijktoren, mooie wandelpaden en een heerlijk strand. Maar er wordt ook nog volop gewerkt aan de aanleg. Later dit jaar opent het eilandpaviljoen haar deuren.   

Schema Boten en tijden:

Boten

Natuurmonumenten vaart met onderstaande boten naar de Marker Wadden. Bekijk hier het vaarschema voor 2020.

Tarieven veerboot met expeditie (inclusief gebiedsbijdrage)

Retour veerboot € 32,50-
Leden Natuurmonumenten € 24,50,-
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 15,-
OERRR kinderen € 11,-
Let op: Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee

Op pad met de gids

Er is zoveel te vertellen en te vragen over dit nieuwste natuurgebied. Samen met een gids ga je over nieuwe paden en vlonders, langs uitgestrekte slibvelden en vogelkijkhutten. Hier hoor je de verhalen over de aanleg van Marker Wadden, ontdek je de bijzondere plekjes en de gids laat de nieuwste natuurontwikkeling zien. Ontdek de vogels en de prille plantjes en geniet vooral van de weidsheid van deze natuurarchipel in het Markermeer.

Praktisch

 • Marker Wadden is een wandeleiland, fietsen en andere vervoersmiddelen zijn niet toegestaan;
 • De excursie duurt 1,5 uur; het is een wandeling met een lengte van ongeveer 4 kilometer;
 • Vanaf half juni is er horeca op Marker Wadden. Aan boord van de veerdienst worden diverse consumpties geserveerd en is er een kleine menukaart;
 • Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan in het gebied direct rondom de havenkom. Omdat het een belangrijk vogelgebied is, kunnen ze niet mee op de rondwandeling over het eiland. Vanzelfsprekend geldt er een opruimplicht;
 • Bij zeer slecht weer (storm) kan de boot niet varen. U krijgt uiterlijk 24 uur van tevoren hierover bericht en het geld voor de ticket(s) wordt dan teruggestort;
 • Bij slechte weersvoorspelling tijdens de heenvaart kan de schipper besluiten dat hij i.v.m. de veiligheid eerder terug moet varen. Dit wordt op tijd bekendgemaakt;
 • Kleding: zorg voor voldoende beschermende kleding en stevige wandelschoenen. Het weer kan snel omslaan en het kan hard waaien op het eiland.

Vertrekpunt

Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad

De haven is goed bereikbaar met openbaar vervoer, vanaf station Lelystad rijden er bussen. De gids voor de expeditie over Marker Wadden wacht u op bij de aankomststeiger op het eiland.

Parkeren

Parkeergelegenheid is er bij de parkeerterreinen van Batavia Stad op loopafstand (ongeveer 10 minuten) van Bataviahaven. Het parkeerterrein naast de winkel Only for Men aan de Museumweg (7 minuten lopen) en de VOC-garage naast Bataviahaven. In de VOC-garage is beperkt ruimte.

Het betreft betaald parkeren. Klik hier voor een kaart met de parkeermogelijkheden en bijbehorende tarieven.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo