Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurmonumenten

Help mee

Natuurmonumenten maakt zich samen met alle donateurs, leden en vrijwilligers sterk voor de natuur in Nederland. En dat is hard nodig. Slechts 15 procent van Nederland bestaat nog uit natuur. Ons doel is een natuurlijker Nederland voor iedereen. Met meer ruimte voor natuur en cultuurhistorie. Om te bewonderen, in te spelen, sporten, wandelen en fietsen. Daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken.

Help mee

Doneren

Met jouw hulp maken we Nederland weer natuurlijker. Zo beschermen we de natuur die er nog is en vergroten we de natuur waar dat kan.

Lid worden

Als lid maak je blijvend deel uit van onze beweging. We werken samen aan een natuurlijker Nederland met meer ruimte voor erfgoed.

Meewerken

Meewerken aan en in een natuurlijker Nederland? Onze vrijwilligers zetten zich samen in voor de Nederlandse natuur.

In actie komen

Met zijn allen bereiken we meer. Tijdens onze campagnes geven we de natuur een stem. Doe je ook mee?

Meer steunmogelijkheden

Maak plaats voor wilde bloemen

Langzaam maar zeker zijn wilde bloemen uit ons landschap verdwenen. En dat is slecht nieuws! Wilde bloemen zijn heel erg belangrijk voor mens en natuur. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder insecten geen vogels. Laten we Nederland weer in bloei zetten! Samen zorgen we voor meer wilde bloemen in Nederland.

Lees meerHelp mee

Lid worden van Natuurmonumenten, wat levert dat op?

Als lid van Natuurmonumenten ondersteun je de Nederlandse natuur. Natuur om in te spelen en te sporten, te wandelen en te fietsen. Je krijgt ook ons blad dat vier keer per jaar verschijnt, het boek ‘Beleef de natuur’, je winkelt met korting in onze webwinkel en je maakt gebruik van aanbiedingen van onze partners.

Voordeel voor leden

Wat anderen zeggen...

Beschermen voor onze kleinkinderen

Marie F. uit Rozendaal

"We vinden het belangrijk dat onze kleinkinderen, ondanks alle oprukkende bebouwing, toch voor altijd kunnen blijven genieten van de natuur in Nederland. Natuur in ons land is schaars en ik vind dat we daar zuinig op moeten zijn."

logo