Ga direct naar inhoud

Geurbundel maken

Breng de geur van buiten naar binnen door je eigen geurbundeltje te maken, ook wel potpourri genaamd. Kies welke kruiden je lekker vindt, bundel ze samen en klaar is Kees! Zo ruikt het binnen net zo lekker als buiten!

Geurbundel of potpourri maken

Dit heb je nodig

  • Verschillende soorten geurende planten die je lekker vindt ruiken zoals salie, rozemarijn, lavendel, munt, rozenblaadjes, dennennaalden en tijm
  • Schaar
  • 100% katoenen draad of garen

Zo maak je je eigen geurbundel of potpourri

Ga op zoek naar lekker geurende planten waarvan je de geur in huis wilt halen. Knip daar stukjes vanaf van ongeveer 10 tot 15 centimeter lang. Verzamel genoeg kruiden en planten totdat je een flinke hand vol hebt. Knip een stukje touw af van ongeveer 50 centimeter. Maak een mooi stapeltje van je afgeknipte planten en hou die stevig vast in je ene hand. Met je andere hand pak je het stuk touw en dat bind je - van boven naar beneden en weer terug - om het bundeltje heen. Knoop de uiteinden van de touwtjes aan elkaar. Zorg dat de takjes goed strak gebundeld zijn. Hang hem op in je kamer, in je kledingkast of in de klas. Als je het bundeltje 7 tot 10 dagen laat drogen kun je het aansteken, zo komt er weer een superlekkere geur vanaf. Doe dit wel altijd in het bijzijn van een volwassene.

Je kunt de kruiden potpourri ook in een stoffen zakje doen. Zo maak je je eigen geurzakje dat je onder je kussen kunt leggen of in je kledingkast!

Misschien vind je dit ook leuk

 

Geurbundel maken