Help de bij

Er zijn steeds minder bijen in Nederland. En dat is heel slecht nieuws! Want bijen zijn onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten. En daarom komen we nu in actie! Doe mee met de Bijenbrigade. Vraag nu een gratis actiepakket aan en leer hoe je Bijenhotel en Bloembommetjes maakt. Zodat bijen kunnen eten en een plek hebben om een nest te maken. Samen zorgen we voor meer bijen. Jij doet toch ook mee?

Vraag je actiepakket aanWord lid van OERRR

Help de bij, kom bij de Bijenbrigade!

Samen met jou kunnen we de bij redden. Kom bij de Bijenbrigade van OERRR! Bouw een Bijenhotel waar bijen kunnen logeren en maak Bloembommetjes. Want meer bloemen betekent meer eten voor de bij. Vraag snel je actiepakket aan

Bijen en stuifmeel, hoe zit dat?

Als bijen in een bloem op zoek gaan naar nectar, nemen ze ongemerkt stuifmeel mee. Komt dit via de bij in een andere bloem terecht, dan wordt de plant bevrucht. Een fruitboom krijgt zo vruchten.

Laat zien dat hotel en win!

Heb jij een mooi bijenhotel gemaakt? Je tuin vol bloemen gezet of stiekem bloembommen bij de buurman over de heg gegooid? Zet een foto op Instagram met #bijenbrigade. Laat iedereen zien dat jij je inzet voor de bij en maak kans op een megapot van de lekkerste honing van een blije bij.

Meer over deze actieBekijk inspiratie

Lespakket Help de bij

Je kan ook met je hele klas in actie komen voor de bij! Vertel het snel aan je juf of meester en sluit je met de hele klas aan bij de Bijenbrigade.

Bekijk het lespakket

Kom bij de Bijenbrigade

Alle kinderen van OERRR hebben een actiepakket ontvangen om de bij te helpen. Wil jij ook in actie komen en lid worden van de Bijenbrigade? Vraag dan snel je actiepakket aan! In het pakket lees je hoe je een bijenhotel en bloembommetjes maakt én nog veel meer superleuke dingen van OERRR.

Vraag je actiepakket aan