Ga direct naar inhoud

Paashanger maken

De leukste Paasdecoratie maak je natuurlijk zelf! Knutsel bijvoorbeeld deze Paashanger met een gevonden veer. Staat hartstikke leuk op de Paastafel of aan de Paastak!

Paashanger

Met Pasen maken we vaak een vrolijk gedekte tafel. Wist je dat veren van vogels ook heel mooi staan op de Paastafel of aan een Paastak? Veren vind je overal; op straat, in het bos of aan zee bijvoorbeeld. Dus maak buiten een lekkere wandeling, ga op zoek naar veren en maak er een mooie hanger van!

Dit heb je nodig voor je Paashanger

  • IJzerdraad in zilver of goud
  • IJzertang
  • Eventueel een grote glazen pot of iets anders ronds
  • Gevonden veer
  • Houten kraal
  • Touw en een schaar

Zo maak je je Paasdecoratie

Met glazen pot:

Rol een flink stuk draad af van het ijzerdraad. Hou het uitende van het draad vast en en klem die met je duim tegen de grote ronde glazen pot. Buig nu de rest van het draad om de pot heen. Maak drie rondjes met het draad en knip het draad iets verder dan het uiteinde af met je ijzertang. Schuif de draden van je pot af. Buig de eindjes van de draden aan elkaar vast. Blijven de ijzerdraden niet helemaal bij elkaar zitten? Dan kun je ze ook, voordat je de uiteinden aan elkaar vastknoopt, om elkaar heen wikkelen. 

Zonder glazen pot:

Rol een flink stuk draad af van het ijzerdraad en knip het af met de ijzertang. Hou het uitende van het draad vast en buig het in een rondje dat groot genoeg is zodat je veer er tussen kan hangen. Maak drie rondjes met het draad en buig de eindjes van de draden aan elkaar vast. Blijven de ijzerdraden niet helemaal bij elkaar zitten? Dan kun je ze ook, voordat je de uiteinden aan elkaar vastknoopt, om elkaar heen wikkelen.  

Knip een stukje touw af. Pak je veertje erbij en knoop, in het midden van het touwtje aan de veer vast. Rijg je touw door de houten kraal en schuif hem een stukje over de steel van de veer heen. Knoop nu je touw aan de ijzeren ring vast en maak aan het einde van het touw een knoop. Je Paashanger is af! Versier een Paastak of de Paastafel er mee!

Maak je eigen Paashanger

Misschien vind je dit ook leuk