Kom kijken!

Nationale Molendag 2022

De Nationale Molendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 en zondag 15 mei. Een unieke kans om bijzondere molens te bezoeken en te luisteren naar de verhalen van molenaars. Ook Natuurmonumenten stelt in dit weekend een aantal van haar molens open voor publiek. Kom kijken en genieten van deze draaiende monumenten!

Hompesche Molen

Deze hoogste stellingmolen van Limburg op het Eiland in de Maas viert dit jaar haar 300-jarige bestaan. Dat vieren we met verschillende gratis activiteiten voor jong en oud. Vrijwillige molenaars staan je graag te woord. Geïnteresseerden zonder hoogtevrees kunnen met de molenaar de zes verdiepingen tellende molen tot aan de nok beklimmen. Boven wacht een fraai uitzicht over liefst drie landen.

Reserveer een rondleiding300 jaar Hompesche Molen

Molen De Onrust

Meermolen De Onrust is in 1809 gebouwd om het Naardermeer droog te malen. Nu regelt de 15 meter hoge molen het waterpeil van dit moerasgebied zonder ondersteuning van een ander gemaal. Bezoekers zijn dit weekend van harte welkom voor een ontmoeting met de molen en zijn molenaars. Die vertellen je alles over het reilen en zeilen van de molen.

Kom 14 of 15 mei langsMeer over molen De Onrust

Molen de Trouwe Wachter

Deze Hollandse wipwatermolen staat langs de Dwarsdijk in Tienhoven. Op 14 en 15 mei ben je tussen 11.00 – 16.00 uur van harte welkom om deze cultuurhistorische parel van binnen te bekijken. Molenaars Karolien en Bart vertellen dan graag meer over de geheimen van de molen. Kom wel op de fiets, want er is beperkte parkeergelegenheid.

Kom de Trouwe Wachter bezichtigen

Watermolen Hackfort

De molenaars heten je op Nationale Molendag van harte welkom in het molengebouw van deze fraaie watermolen uit ongeveer 1700. De molen is voorzien van een waterrad met schoepen en wordt aangedreven door water uit de Hackfortse Beek bij het Gelderse Vorden. Het rad draait als er voldoende water in de beek staat.

Watermolen bij kasteel Hackfort
logo