Ga direct naar inhoud
Nieuws

Rollend de natuur in bij de Meiduinen

26 maart 2024 | Miranda Fieret

Nu de lente zich in vol ornaat aandient, gaat een groep bewoners van woonzorgcentrum Mariahove weer natuurgebied de Meiduinen in. Natuurmonumenten heeft een sleutel beschikbaar gesteld om gebruik te maken van de oude wegen van de voormalige groeve.

Bewoners Mariahove in de Meiduinen

Rondom Ossendrecht bevinden zich vele natuurgebieden, zoals Natura 2000-gebied de Meiduinen. Het is hier heerlijk wandelen, mits je goed ter been bent. Want voor mensen die zijn aangewezen op een rolstoel is het gebied niet goed begaanbaar. Daar heeft Karel van Loon iets op gevonden: een begeleid uitje vanuit het woonzorgcentrum Mariahove.

Samen met een groep vrijwilligers gaat Van Loon elke donderdag naar Mariahove om bewoners een heerlijke natuurwandeling te gunnen. “De meeste mensen die mee gaan, kunnen niet lang wandelen. Dan is zo’n wandeling in een rolstoel een uitkomst. We gaan elke week bij droog weer. Bij regen niet, maar op kou kun je je altijd kleden”, vertelt Van Loon.

In totaal neemt de groep vrijwilligers zo’n vijftien tot twintig mensen de natuur in. “Ontzettend fijn dat Karel en de andere vrijwilligers dit doen”, vindt Miranda Fieret van Natuurmonumenten. “We zijn blij dat op deze manier ook mensen die er anders niet komen toch van een stukje Meiduinen genieten”. Van Loon kan wel wat uitbreiding van zijn vrijwilligersgroep gebruiken: “Je hebt met de heuvels hier in Ossendrecht twee vrijwilligers voor één rolstoel nodig. Dan kun je een beetje afwisselen. Dus extra mensen die mee willen helpen zijn altijd welkom”.

Miranda Fieret
Miranda Fieret