Cultureel

Open Monumentendag in de Ackerdijkse Plassen

Open Monumentendag in de Ackerdijkse Plassen

Waar

Ackerdijkse Plassen

  Kosten

  Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  Activiteit

  Open Monumentendag in de Ackerdijkse Plassen

  De boswachters van Natuurmonumenten organiseren dit jaar Open Monumentendag bij de Ackerdijkse Plassen. Op zondag 9 september kun je een kijkje nemen in de Zuid-Hollandse boerderij uit 1666 of een unieke wandeling door het normaal gesloten natuurgebied de Ackerdijkse Plassen maken.

  Unieke wandeling door het natuurgebied

  De boswachters van Natuurmonumenten hebben door het natuurgebied de Ackerdijkse Plassen een wandeling uitgezet. En dat is uniek, want om de vele vogels die hier leven de rust en ruimte te gunnen, is dit bijzondere natuurgebied normaal gesproken niet vrij toegankelijk. Maar op deze dag kunnen bezoekers het gebied in gaan en genieten van alle vogels die boven hun hoofd vliegen. Wellicht schiet zelfs de ijsvogel nog voorbij.

  Ook de monumentale vergaderboerderij zelf is deze dag opengesteld waarbij zelfs bijzondere de opkamer en melkkelder te bezichtigen zijn.

  Meer informatie

  Op zondag 9 september zijn bezoekers van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Vragen kunnen gesteld worden aan de boswachter. De boerderij van de Ackerdijkse Plassen is te vinden bij Rijksstraatweg 127, 2645 BS Delfgauw. Langs deze weg staan boswachters en vrijwilligers die je verder helpen. Kom op de fiets; er zijn fietsenstallingen op locatie. Je kunt ook parkeren aan de parallelweg, dan loop je 1 km naar de boerderij.

  Open Monumentendag in de Ackerdijkse Plassen

  zo. 09 sep. 2018 - 11:00