Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Open Monumentendag in de Ackerdijkse Plassen

Open Monumentendag in de Ackerdijkse Plassen

Waar

Ackerdijkse Plassen

Vertrekpunt

Vergaderboerderij Ackerdijkse Plassen

Rijksstraatweg 1272645 BS DelfgauwT 06-10317596

Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Open Monumentendag in de Ackerdijkse Plassen

De boswachters van Natuurmonumenten organiseren dit jaar Open Monumentendag bij de Ackerdijkse Plassen. Op zondag 15 september kun je een kijkje nemen in de Zuid-Hollandse boerderij uit 1666 of een unieke wandeling door het normaal gesloten natuurgebied de Ackerdijkse Plassen maken.

Unieke wandeling door het natuurgebied

De boswachters van Natuurmonumenten hebben door het natuurgebied de Ackerdijkse Plassen een wandeling uitgezet. En dat is uniek, want om de vele vogels die hier leven de rust en ruimte te gunnen, is dit bijzondere natuurgebied normaal gesproken niet vrij toegankelijk. Maar op deze dag kunnen bezoekers het gebied in gaan en genieten van alle vogels die boven hun hoofd vliegen. Wellicht schiet zelfs de ijsvogel nog voorbij.

Ook de monumentale vergaderboerderij zelf is deze dag opengesteld waarbij zelfs bijzondere de opkamer en melkkelder te bezichtigen zijn.

Meer informatie

Op zondag 15 september zijn bezoekers van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. De boerderij van de Ackerdijkse Plassen is te vinden bij Rijksstraatweg 127, 2645 BS Delfgauw. Langs deze weg staan boswachters en vrijwilligers die je verder helpen.

Kom op de fiets; er zijn fietsenstallingen op locatie. Je kunt ook parkeren aan de parallelweg, dan loop je 1 km naar de boerderij. Helaas is het natuurgebied niet begaanbaar voor mindervaliden of kinderwagens, voor hen is de boerderij ook slechts deels toegankelijk.

logo