Terug

Fietsroute Hazelbekke en Beneden-Dinkeldal, vlakbij Ootmarsum in Twente

Waar: Beneden-Dinkeldal

Fietsroute Hazelbekke en Beneden-Dinkeldal, vlakbij Ootmarsum in Twente
2 uur 0
24.08 km

  Over de route

  Fiets door het Hazelbekke en Beneden-Dinkeldal. Bewonder de orchideeën in het Hazelbekke (vanaf juni) of spot de duizenden vogels die in de trektijd in Beneden-Dinkeldal neerstrijken.

  Hazelbekke en Beneden-Dinkeldal, de twee gebieden van Natuurmonumenten waar je doorheen fietst, zijn allebei beekdalen, maar totaal verschillend. Tijdens deze fietstocht maak je kennis met deze verschillen.

  Waar kun je starten

  Beneden-Dinkeldal

  Wat kom je onderweg tegen?

  Erfgoed Bossem
  Erfgoed Bossem
  Erfgoed Bossem

  1. Erfgoed Bossem

  Op belevingsboerderij Erfgoed Bossem is van alles te beleven. Je kunt er niet alleen leuk logeren en lekker eten. In samenwerking met Natuurmonumenten is ook een afwisselend natuurbelevingsprogramma ontwikkeld. In het voorjaar is de kaartenset big five weidevogels een aanrader. Of je ontdekt de geheimen van de natuur met de struinsafari-kaartenset. Voor kleine bezoekers is er de waterbeestjeszoektocht met ‘knapzak’. Die bevat schepnet, plastic bakje, loeppotje en zoekkaart. En je kunt jezelf vereeuwigen in de opening van het koeienkoppenspandoek ‘Groet’n oet Twente!’ Je fietstocht start bij Erfgoed Bossem aan de Dorpsstraat 7 in Lattrop (eigen weg). Met je rug naar het erf sla je rechtsaf en aan het einde van het weggetje weer rechtsaf (Frensdorferweg). Aan de linkerkant bevindt zich Cosmos Sterrenwacht.
  Cosmos Sterrenwacht
  Cosmos Sterrenwacht
  Cosmos Sterrenwacht

  2. Cosmos Sterrenwacht

  Bij Cosmos Sterrenwacht kom je alles te weten over het heelal. Met een planetarium, filmzaal voor multimediapresentaties over sterren en planeten, expositiezalen en de grote telescoop een prachtig bezoekerscentrum. Loop even binnen!Na de tweede brug eerste kruising rechtsaf, de Gruttoweg op. Einde straat linksaf Ottershagenweg.  Eerste straat rechtsaf Kerspelweg gaat over in een zandweg met fietspad. Links vind je vogelkijkhut Ottershagenschöpke.
  Vogelkijkhut Ottershagenschöpke
  Vogelkijkhut Ottershagenschöpke
  Vogelkijkhut Ottershagenschöpke

  3. Vogelkijkhut Ottershagenschöpke

  Links ligt Ottershagen, de kern van Beneden-Dinkeldal. Vanuit deze vogelkijkhut Ottershagenschöpke kijk je prachtig uit over dit grote open gebied. ’s Winters staat het af en toe onder water. In het voorjaar buitelen grutto’s, tureluurs, kieviten en veldleeuweriken jubelend door de lucht. Even later kleuren tal van bloemen het veld. In de trektijd komen duizenden vogels (eenden, steltlopers en goudplevieren) hier foerageren. Vanaf hier fiets je de openheid van Beneden-Dinkeldal uit.Einde fietspad rechtsaf (Lölfweg). Op driesprong rechtsaf Goudkampsweg. Deze weg wordt een zandweg met fietspad. Laagseweg oversteken, Hooidijk vervolgen. Eerste weg linksaf Lippertsweg. Einde straat rechtsaf Uelserdijk. Eerste zandweg met fietspad linksaf Mosbeekweg. Je fietst nu in natuurgebied Springendal. Dit is een lang fietspad van ruim 2 km. Je passeert 2 kruisingen van zandwegen. 
  logo

  Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.