Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Adinda & Matthijs van Delft spelen op Buitenplaats Beeckestijn

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Adinda & Matthijs van Delft spelen op Buitenplaats Beeckestijn

Waar

Beeckestijn

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Adinda & Matthijs van Delft spelen op Buitenplaats Beeckestijn

Als 10-jarige werd violiste Adinda van Delft derde bij Holland’s Got Talent (2019). En als 11-jarige was Adinda “Pauls jonge held” in het tv-programma Podium Witteman. Inmiddels heeft ze diverse concoursen gewonnen. Samen met haar broer Matthijs op gitaar heeft ze al vele concerten gegeven. Als duo volgen zij lessen bij gitarist Fernando Cordas en violist Pablo Rodriguez. Sinds een jaar speelt Adinda (nu 15) op een Voller Brothers-viool (Londen, 19e eeuw) uit de NMF-collecie. Ze schrijft: "Toen ik deze viool op mijn schouder legde en begon te spelen, was het liefde op het eerste gezicht… de diepe klank van de G-snaar en de lyriek op de hogere snaren: alles bij elkaar was deze viool alles wat ik zocht! En ook al bespeel ik dit instrument nog maar kort, mijn viool ‘snapt’ wat ik wil." Kom luisteren naar dit concert met toptalent!

Programma

  • Adinda van Delft, viool
  • Matthijs van Delft, gitaar
  • Natasja Douma, piano

Onder meer:
J. Novák: Sonata serenata voor viool en gitaar
P. de Sarasate: Carmen-fantasie voor viool en piano, op. 25
M. Castelnuovo-Tedesco: Andantino alla Romanza, uit Gitaarconcert nr. 2

Uniek in Nederland

Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is een buitenplaats met een rijke cultuurhistorie en prachtige stijltuinen. De gebouwen, het parkbos en de tuinen vormen samen een rijksmonument. Geniet op deze bijzondere locatie van een prachtig concert. Wandel voorafgaand aan het concert langs de gebouwen en het parkbos via de rode route (2 km). Volg de voetsporen van de bewoners van weleer en laat je leiden langs de hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats, zoals de klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantisch berceau en een barokke siertuin.

Combineer een concertbezoek met een kijkje in het prachtige museumhuis

Beeckestijn is een prachtige historische buitenplaats, die in de 18de eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten. Huis Beeckestijn is sinds juni 2019 ingericht als ‘Museumhuis’ van Hendrick de Keyser Monumenten. In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen. Bezoekers van het NMF Kamermuziekfestival ontvangen het tweede entreekaartje voor het museumhuis gratis op vertoon van hun ticket van het NMF Kamermuziekfestival (print of digitaal). Deze actie is geldig op 6, 7 en 8 oktober. Het huis is open: donderdag van 13.30 – 16.00 uur en vrijdag t/m zondag van 11.00 – 16.00 uur.

Praktische informatie

  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.
  • Bij het concert krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden in het koetshuis. Brasserie Beeckestijn is op zondag gesloten.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid