Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Dudok kwartet & Shuann Chai spelen op Buitenplaats Beeckestijn

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Dudok kwartet & Shuann Chai spelen op Buitenplaats Beeckestijn

Waar

Beeckestijn

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Dudok kwartet & Shuann Chai spelen op Buitenplaats Beeckestijn

Dit programma bevat de muziek van twee componisten die hun carrière begonnen als virtuoze artiesten. In hun werk komt dat duidelijk naar voren, maar hun muziek werd ook onorthodox en progressief bevonden. De twee meesterlijke pianokwintetten worden nu gelukkig enorm gewaardeerd: het energieke van Bacewicz en de overweldigende romantische grandeur van Brahms. Eén van de beste strijkkwartetten van Nederland, met bejubelde albums op hun naam, heeft de gevierde pianiste Shuann Chai in de arm genomen om deze kwintetten ten gehore te brengen. Alle vijf hebben hoogwaardige instrumenten in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

Shuann Chai & Dudok Kwartet

  • Judith van Driel, viool
  • Marleen Wester, viool
  • Marie-Louise de Jong, altviool
  • David Faber, cello
  • Shuann Chai, piano

Grażyna Bacewicz: Pianokwintet nr. 1 (1952)
I. Moderato molto espressivo
II. Presto
III. Grave
iV. Con passione

J. Brahms: Pianokwintet in f, op. 34
I. Allegro non troppo
II. Andante, un poco adagio
III. Scherzo: Allegro
IV. Finale: Poco sostenuto

Uniek in Nederland

Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is een buitenplaats met een rijke cultuurhistorie en prachtige stijltuinen. De gebouwen, het parkbos en de tuinen vormen samen een rijksmonument. Geniet op deze bijzondere locatie van een prachtig concert. Wandel voorafgaand aan het concert langs de gebouwen en het parkbos via de rode route (2 km). Volg de voetsporen van de bewoners van weleer en laat je leiden langs de hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats, zoals de klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantisch berceau en een barokke siertuin.

Combineer een concertbezoek met een kijkje in het prachtige museumhuis

Beeckestijn is een prachtige historische buitenplaats, die in de 18de eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten. Huis Beeckestijn is sinds juni 2019 ingericht als ‘Museumhuis’ van Hendrick de Keyser Monumenten. In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen. Bezoekers van het NMF Kamermuziekfestival ontvangen het tweede entreekaartje voor het museumhuis gratis op vertoon van hun ticket van het NMF Kamermuziekfestival (print of digitaal). Deze actie is geldig op 6, 7 en 8 oktober. Het huis is open: donderdag van 13.30 – 16.00 uur en vrijdag t/m zondag van 11.00 – 16.00 uur.

Praktische informatie

  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.
  • Voor het concert is het mogelijk om een 3-gangen dinerarrangement te boeken bij Brasserie Beeckestijn. Het diner start om 18 uur zodat u op tijd klaar bent voor de start van het concert. Dit dinerarrangement kost €45,00 per persoon (exclusief drankjes) en is direct te boeken via deze website ovv NMF.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid