Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Julija Hartig en Reineke Broekhans spelen op Buitenplaats Beeckestijn

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Julija Hartig en Reineke Broekhans spelen op Buitenplaats Beeckestijn

Waar

Beeckestijn

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Julija Hartig en Reineke Broekhans spelen op Buitenplaats Beeckestijn

In het Koetshuis zullen Julija Hartig en Reineke Broekhans hun programma ‘Dark Velvet’ laten horen. Dit programma is als een boeket vol met hedendaagse stukken, speciaal gecomponeerd of gearrangeerd voor Julija. Hartig won in september een Edison Klassiek 2023 in de categorie Nieuwkomer Nationaal.

Julija bespeelt een viool van Jean-Baptiste Vuillaume, door het Muziekinstrumenten Fonds ter beschikking gesteld. Ze speelt al sinds haar vijfde viool en heeft haar liefde voor hedendaagse muziek van haar vader geërfd, die cellist en componist was. Ze begrijpt de taal der componisten en heeft hen geïnspireerd tot stukken die de connectie met haar vaderland, voormalig Joegoslavië, naar voren brengen. Dan weer teder en liefdevol, dan weer met onaardse klanken, past dit programma mooi bij Buitenplaats Beeckestijn. Eén van de eerste romantische Engelse tuinen in Nederland ligt hier naast een strak geometrische Franse tuin, Eikenlanen worden afgewisseld met slangenmuren.

Programma

  • Julija Hartig, viool/zang
  • Reineke Broekhans, piano

"D a r k V e l v e t"
Isidora Žebeljan/Veljko Nenadić: 'Dark velvet' voor viool and piano (2006/2021)
Tibor Hartig: 'Monolog' voor solo viool (1993)
Calliope Tsoupaki: 'A song for Isidora’ (2020)
Isidora Žebeljan: 'Oh, Die, My Love’, voor viool, vrouwenstem en piano (2011)
Claude Debussy: Sonate voor viool en piano (1917)
Aleksandra Vrebalov: 'Constellation Hartig' voor viool en geprepareerde piano (2021)
Veljko Nenadić: Air & Riffs, Diptych voor viool and piano (2022)

Uniek in Nederland

Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is een buitenplaats met een rijke cultuurhistorie en prachtige stijltuinen. De gebouwen, het parkbos en de tuinen vormen samen een rijksmonument. Geniet op deze bijzondere locatie van een prachtig concert. Wandel voorafgaand aan het concert langs de gebouwen en het parkbos via de rode route (2 km). Volg de voetsporen van de bewoners van weleer en laat je leiden langs de hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats, zoals de klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantisch berceau en een barokke siertuin.

Combineer een concertbezoek met een kijkje in het prachtige museumhuis

Beeckestijn is een prachtige historische buitenplaats, die in de 18de eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten. Huis Beeckestijn is sinds juni 2019 ingericht als ‘Museumhuis’ van Hendrick de Keyser Monumenten. In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen. Bezoekers van het NMF Kamermuziekfestival ontvangen het tweede entreekaartje voor het museumhuis gratis op vertoon van hun ticket van het NMF Kamermuziekfestival (print of digitaal). Deze actie is geldig op 6, 7 en 8 oktober. Het huis is open: donderdag van 13.30 – 16.00 uur en vrijdag t/m zondag van 11.00 – 16.00 uur.

Praktische informatie

  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.
  • Voor het concert is het mogelijk om een 3-gangen dinerarrangement te boeken bij Brasserie Beeckestijn. Het diner start om 18 uur zodat u op tijd klaar bent voor de start van het concert. Dit dinerarrangement kost €45,00 per persoon (exclusief drankjes) en is direct te boeken via deze website ovv NMF 3-gangen

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid