Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Ontdek de cultuurhistorie op Beeckestijn

Ontdek de cultuurhistorie op Beeckestijn

Waar

Beeckestijn

Vertrekpunt

Voor het landhuis

Rijksweg 1341981 LD Velsen-Zuid

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00
Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Ontdek de cultuurhistorie op Beeckestijn

Geniet tijdens het Open Monumentenweekend van een rondwandeling langs de rijke cultuurhistorie van buitenplaats Beeckestijn.

Verschillende tuinstijlen

Op Beeckestijn zijn steeds nieuwe tuinstijlen aangelegd zonder de oude te vervangen. Dat is heel bijzonder. Al wandelend passeer je verschillende stijlen zoals classicisme, régence en rococo. Beeckestijn is één van de belangrijkste tuinverzamelingen van ons land. Het tuinontwerp uit 1772 waarop de latere restauraties gebaseerd zijn, is van J.G. Michael. Het ontwerp van Beeckestijn was één van de eerste opdrachten van deze later beroemde tuinarchitect.

Rond het landhuis liggen de geometrisch aangelegde tuinen in classicistische stijl. Iets verder op de buitenplaats wandel je door de tuinen in landschapsstijl, waar natuurlijk ogende kronkelpaden, waterpartijen, heuvels en open velden het beeld bepalen. Met als hoogtepunten op de route: het landhuis, de bloemenwaaier, de slangenmuren, slingerpaden en het kapelletje.

De boswachter neemt je mee

Buitenplaats Beeckestijn vormt een oase van rust, midden in het groen. Kom ook genieten van al het moois op deze buitenplaats. Ga met de boswachter mee maak een reis door de tuinen van Beeckestijn, waar cultuurhistorie en natuur met elkaar vervlochten zijn.

  • Wist je dat Buitenplaats Beeckestijn met de gebouwen, tuinen en het hele parkbos een Rijksmonument is?
  • Het hoofdhuis is tijdens het Open Monumentenweekend op zaterdag geopend voor publiek
logo