Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Doe mee met Midzomernacht in Groningen, Friesland of Drenthe

22 mei 2016 | Renée Nitters

Nog even en het is zover, midzomernacht! Het voorjaar is bijna voorbij, de dagen worden steeds langer en de nachten korter. Heb je zin om dit jaar midzomernacht onder de sterrenhemel door te brengen? Meld je dan snel aan!

Doe mee met Midzomernacht in Groningen, Friesland of Drenthe

Korte en langere wandelroutes

Speciaal voor dit bijzondere evenement mag je op 18 en 19 juni ook na zonsondergang de natuurgebieden in. Op diverse locaties in Nederland hebben boswachters van Natuurmonumenten bijzondere routes uitgezet. Doe je mee? In het donker gebruik je je zintuigen beter. Je ruikt de zoete geur van van de zomer, je hoort in de verte een uil en in het laatste licht zie je een ree plots zijn kop omhoog steken tussen de bomen. De oren naar voren gespitst, hij stopt met eten. Wie kijkt er naar wie?

Divers aantal kilometers

In de provincies Groningen, Friesland en Drenthe kun je op 18 en 19 juni op drie plekken starten. Je kunt kiezen uit een nachtelijke wandeling (Dwingelderveld) of bij het krieken van dag op pad gaan (De Onlanden en landgoed De Slotplaats). De wandelroutes variëren van 5 tot ongeveer 13 kilometer. Met je deelname aan deze tocht steun je eenmalig Natuurmonumenten, waarvoor dank!

LOCATIES MIDZOMERNACHT GRONINGEN, FRIESLAND EN DRENTHE

placeholder
 • Landgoed De Slotplaats bij Bakkeveen (19/6)
 • Nationaal Park Dwingelderveld bij Ruinen (18/6)
 • Aanmelden kan nog tot 12 juni 2016!

  Doe mee en steun Natuurmonumenten!

  Renée Nitters

  Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

  logo