Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nature Walk Groningen: wandelen in De Onlanden

16 september 2019 | Hanne-Wil Kievitsbosch

Golazo Noord Nederland en Natuurmonumenten introduceren de Nature Walk Groningen. Deze wandeltocht voert de deelnemers zondag 27 oktober door het natuurgebied De Onlanden. Ontdek dit prachtige natuurgebied en leer onderweg van de boswachters die je tegenkomt!

Nature Walk Groningen

Wandelen in de Onlanden

De routes van - naar keuze - 10 of 20 kilometer voeren de deelnemers over verharde en onverharde paden. In het parcours zijn enkele uitzichtpunten, zoals de 26 meter hoge uitkijktoren, opgenomen. Verder worden de deelnemers op zes plekken opgevangen door boswachters van Natuurmonumenten. Zij geven daar aanvullende informatie geven over de natuur in het gebied.

Natuur als goede doel

De natuur is het goede doel; per deelnemer gaat er een bijdrage naar de kwetsbare natuur in het gebied. Bart Zwiers, boswachter van De Onlanden is enthousiast: “Met dit nieuwe wandelevenement bieden we een unieke ervaring. Je wandelt door een prachtig gebied. Op zes markante punten krijg je uitleg van onze boswachters waardoor je heel anders naar de natuur gaat kijken. We hopen dat veel mensen uit de omgeving de mogelijkheid aangrijpen om het natuurgebied vanaf een andere kant te bekijken en zien hoe belangrijk hun steun is om de natuur te behouden.”

 

 

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe