Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Studenten Minerva op zoek naar verhalen over Drentse Onlanderij

10 februari 2016 | Renée Nitters

Vanaf medio februari tref je iedere dinsdag studenten van de kunstopleiding Academie Minerva Groningen aan op De Onlanderij in Eelderwolde. Gedurende hun ontdekkingstocht op en rond De Onlanderij ontstaat dit voorjaar een bijzondere expositie.

Studenten Minerva op zoek naar verhalen over Drentse Onlanderij

Project Researching Locality

Vanaf 16 februari zijn er iedere dinsdagmiddag van 15.30 - 18.00 uur kunstacademiestudenten te gast op De Onlanderij aan de Madijk 1 in Eelderwolde. De groep is verbonden aan het project Researching Locality van de kunstacademie. Ze gaan letterlijk op zoek naar verhalen rond de locatie De Onlanderij. Hoe zag deze plek en het natuurgebied er vroeger uit? Was het een natuurgebied? Welke functie had het vroeger? Wat was de functie van alle gebouwen? Hoe ziet het gebied er ecologisch uit? Genoeg vragen..

placeholder

Fotograaf: Andries de la Lande CremerBron: Natuurmonumenten

Expositie in wording

Alle informatie die de studenten gedurende dit voorjaar iedere week 'ophalen', krijgt vorm in een expositie op De Onlanderij. Hoe, in welke vorm? Wat? Nog geen idee, dat vormt zich gedurende de komende maanden. Misschien maakt jouw idee of verhaal onderdeel uit van de geschiedenis of de toekomst van De Onlanderij. Nieuwsgierig wat het gaat worden? Of heb je zelf iets te vertellen over De Onlanden, het natuurgebied of de plek? De studenten vind je iedere dinsdagmiddag van 15.30 - 18.00 uur in de schuren van ontmoetingspunt De Onlanderij. Kom gerust langs.

Theehuis De Onlanderij

Van woensdag tot en met zondag ben je van 10.00 tot 17.00 uur welkom in het theehuis De Onlanderij voor een kopje koffie of thee met heerlijk zelf gemaakt appelgebak of iets anders lekkers. We houden je op de hoogte over dit leuke project!

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo