Op pad met kinderen

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel

Waar

De Schorren

Vertrekpunt

  Parkeerplaats Stuifweg (nog 1200m lopen naar startpunt)

  Stuifweg Oosterend

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 10,00
 • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
 • Normaal€ 5,00
 • Ledenprijs€ 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel

Op De Schorren wemelt het van het leven. Het is de ideale babykamer voor lepelaars, meeuwen en eidereenden. Hazen hupsen vrolijk tussen de bloeiende lamsoor en zeeaster. Ga mee op expeditie met de boswachter in verboden gebied.

Kruidenzout

Op weg naar de lepelaarkolonie, loop je tussen heerlijk geurende zeealsem en laat de boswachter je de kruidige planten proeven. Doorkruis kronkelende kreken en struin naar het Wad.

Wad een expeditie

Op het eerste gezicht lijkt het wad een levenloze zandvlakte, maar als je mee gaat met de boswachter zal het tegendeel bewezen worden. Net als al die duizenden wadvogels ga je op zoek naar kleine friemelbeestjes en lange wadpieren. We vissen kleine garnaaltjes uit het zoute water en bekijken het waddenbuffet van dichtbij.

Startpunt expeditie

Let op!! We vertrekken op de aangegeven tijd vanaf het startpunt bij het hek aan de zuidkant van De Schorren. Dit is 20 minuten lopen vanaf de parkeerplaats in de bocht van de Lancasterdijk en de Stuifweg. Met de fiets kan je doorfietsen tot aan het startpunt van de expeditie.
Wees op tijd! De expeditie kan niet worden uitgesteld i.v.m. het opkomende water.

Belangrijk om te weten

 • De absolute minimumleeftijd voor deelname is 9 jaar!
 • Duur van de ontdekkingstocht is 2,5 uur.
 • Trek hoge en goed passende laarzen of oude gympjes met veters aan! We lopen door het wad, schoenen worden hier heel vies!
  Als je op komt dagen met ongepast schoeisel (dat uit valt tijdens het sliklopen) op sandalen of zelfs blote voeten, kan deelname aan de expeditie op voorhand ontzegd worden. 
 • Neem je verrekijker mee, hiermee breng je de vogels dichtbij.
 • Heb je een dure camera met grote lens? Besef je dat we een ruig en soms glad gebied in gaan. Het meenemen van dure apparatuur is geheel op eigen risico.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Parkeerplaats Stuifweg (nog 1200m lopen naar startpunt)
 • Stuifweg, Oosterend (NH)
 • Parkeerplaats Stuifweg (nog 1200m lopen naar startpunt)Stuifweg, Oosterend (NH)Routebeschrijving

  Vanaf hier naar Parkeerplaats Stuifweg (nog 1200m lopen naar startpunt): Parkeer de auto op de parkeerplaats op de hoek Stuifweg, Lancasterdijk. Loop vervolgens langs de Lancasterdijk richting het Noorden, langs het grote stalen hek. Het is ongeveer twintig minuten lopen. Ga bij de eerste mogelijkheid schuin rechts de dijk op, de expeditie start aan het hek bij De Schorren.

Huisregels

logo