Ga direct naar inhoud
Terug

Keltische bomenroute Colckhof, bij Heino, Salland

Waar: Den Alerdinck

Keltische bomenroute Colckhof, bij Heino, Salland
50 minuten
2,51 km
  • Honden welkom, mits aan de lijn

Over de route

Ontdek hier op de buitenplaats Colckhof welke boom of struik bij jou hoort. Jouw geboortedatum bepaalt je levensboom of –struik. En die heeft grote invloed op je persoonlijkheid, gedrag en levensloop.

Maak kennis met de Keltische astrologie en lees meer over de cultuurhistorische betekenis en folklore van de 13 bomen en struiken hiervan. Let op de volgorde van de bomen en struiken is niet chronologisch, maar correspondeert met de locatie van de bomen in het gebied. Soms is het even zoeken naar de juiste boom. Succes!

Waar kun je starten

Den Alerdinck
Startpunt

Parkeerplaats aan de Hubertsallee

Wat kom je onderweg tegen?

Es (18- 2 t-m 17-3)
Es (18- 2 t-m 17-3)
Es (18- 2 t-m 17-3)

1. Es (18- 2 t-m 17-3)

Geboren op 18 februari tot en met 17 maart. Esmensen zijn moeilijk te doorgronden. Aan de ene kant zijn ze kunstzinnig, gevoelig en kwetsbaar, maar plotseling kunnen zij van tactiek veranderen en zeer pragmatisch zijn. Mededogen is hun belangrijkste kenmerk. Zij staan bekend om hun zelfopoffering en sociale instelling. De es speelt een belangrijke rol in de mythologie van de Scandinavische volkeren. De eerste man zou door goden uit een es zijn geschapen. Ook wordt in de IJslandse Edda verteld over de ‘Yggdrasil‘. Dat is een enorme es, die hemel, aarde en onderwereld met elkaar verbindt. Het is de levensboom van de gehele mensheid. Men gelooft dat hij met de ‘Ragnarok’, de grote wereldbrand, ten onder gaat. De mensheid zal daarmee ook verdwijnen.

Hulst (8-7 t-m 4-8)
Hulst (8-7 t-m 4-8)
Hulst (8-7 t-m 4-8)

2. Hulst (8-7 t-m 4-8)

Geboren op 8 juli tot en met 4 augustus. De altijd groene hulst is verbonden met de planeet Aarde en is herkenbaar aan zijn integriteit en zakeninstinct. Risico's neemt de hulst niet graag. Hij is praktisch, aards en sensueel. Zijn logica is helder en eenvoudig en zijn handelen doelgericht. De hulst hoort bij het winterfeest. De oude Romeinen gebruikten bij het feest der Saturnalia takken van hulst. Bij dit feest werden gastmalen gehouden waar slaven en heren gezamenlijk aten en waar de slaven door de heren werden bediend. Dit feest werd door het christendom fel bestreden en men verving het door het Nieuwjaarsfeest. De oude gebruiken bleven echter wel. Zo zal de hulst ook wel bij ons kerstfeest terecht zijn gekomen.

Klimop (30-9 t-m 27-10)
Klimop (30-9 t-m 27-10)
Klimop (30-9 t-m 27-10)

3. Klimop (30-9 t-m 27-10)

Geboren op 30 september tot en met 27 oktober. Als klimop heb je een uitstekend uithoudingsvermogen, ben je bijdehand en kun je lucratief beleggen. Je bent gezegend met kracht en eeuwige liefde.FolkloreDe klimop had in de oudheid een grote heilige waarde. Als groenblijvende plant was hij het symbool van eeuwig leven, trouw, gehechtheid, vaderlandsliefde en volharding. De plant hecht zich immers stevig vast aan een muur of boom. Bij bruiloftsfeesten schonk men het bruiloftspaar een klimoprank als teken van eeuwigdurende liefde en trouw.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes