Cultureel

Bajat Ensemble op Fort bij Nigtevecht

  • Geschikt voor rolstoel

Bajat Ensemble op Fort bij Nigtevecht

Waar

Fort bij Nigtevecht

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Bajat Ensemble op Fort bij Nigtevecht

Muziek en verhalen veranderen per streek en per verstreken tijd, maar naast elkaar gelegd zijn er opvallend veel analogieën. Verhaallijnen, motieven en archetypen keren terug of zijn nooit weg geweest. Van de verhalen uit Duizend-en-een-nacht tot de ballades uit de Appalachian Mountains. Van de sprookjes van Grimm tot de volksmuziek van de Griekse eilanden. De volkse karakters in vele kleurschakeringen. Veel van die volkse invloeden hebben hun weg gevonden in de klassieke muziek. Componisten lieten zich inspireren door de melodieën, ritmes, harmonieën en verhalen in hun moedertaal en uit hun vaderland. Soms met letterlijke citaten of thema's, soms wat subtieler verwerkt in hun composities. Bájat neemt dat gegeven en vlecht haar eigen verhaal. Door het combineren van oude volksmuziek met bestaande klassieke muziek en nieuwe, eigen composities schrijft zij haar eigen verhaal. Een concert vol verrassing en herkenning. Alles behalve betekenisloos. Kom naar de Fort bij Nigtevecht en laat u verwonderen!

Programma

Baját Ensemble
Tessel Hersbach, viool en zang
Loes Dooren, (alt)viool en zang
Antonis Pratsinakis, cello, live electronics en zang
Tijl Piryns, percussie, live electronics en zang

Werken van Janáček, Bartók en Dvořák. Daarnaast arrangementen van traditionele volksmuziek uit alle windstreken. Als inspiratiebron graaft Baját in de archieven van Alan Lomax, met opnames die behoren tot de oudste opnames van volksmuziek die er zijn.

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Stelling van Amsterdam

Samen met 45 andere forten, batterijen, dammen en sluizen vormt Fort bij Nigtevecht de Stelling van Amsterdam. Deze 135 km lange verdedigingslinie moest de hoofdstad Amsterdam tegen de vijand beschermen. Fort bij Nigtevecht ligt verscholen in het groen aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Grote delen van het in 1892 gebouwde fort zijn nog intact, zoals de batterijen, liniedijk en de hefkoepels. Om dit fort duurzaam voor de toekomst te behouden, krijgt dit fort de bestemming van vergaderlocatie en pleisterplek voor lokale ondernemers.

Voorafgaand aan het concert is het mogelijk een korte wandeling in en over het fort te maken met uitleg van fortengidsen.

Praktische Informatie

  • Het kan frisjes zijn in het fort. Denk aan warme kleding of een sjaal.
  • Kom een uurtje eerder en neem een kijkje op het fort met uitleg van fortengidsen.
  • Consumpties (koffie, thee, wijn en bier) verkrijgbaar tegen contante betaling.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo