Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

OERRR-kerst op Fort bij Nigtevecht

OERRR-kerst op Fort bij Nigtevecht

Waar

Fort bij Nigtevecht

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,00
Kinderen
  • Normaal€ 2,50
  • Ledenprijs€ 1,00
  • € 1,00
Activiteit

OERRR-kerst op Fort bij Nigtevecht

Alvast in de kerstsfeer komen? In het weekend van 13, 14 en 15 december wordt Fort bij Nigtevecht omgetoverd tot een echt kerstfort met kerstbomen, vuurkorven, lichtjes, warme chocolademelk en glühwein. Tijdens dit weekend is er voor jong en oud van alles te beleven. Kom kijken naar de levende kerststal of doe mee met de OERRR-speurtocht in en om het fort. Luister naar één van de kerstconcerten in de poterne, rij een rondje op een ezel of bezoek een mini-college ‘De boswachter vertelt..’ Kortom: voor het ultieme kerstgevoel moet je op Fort bij Nigtevecht zijn.

OERRR-speurtocht

Doe mee met de winterse OERRR-speurtocht en ontdek de natuur én de geschiedenis van Fort bij Nigtevecht. Natuurmonumenten heeft allerlei spannende en leuke opdrachten uitgezet, die jou langs alle mooie plekjes van het fort leiden. Alvast een tipje van de sluier: je gaat in ieder geval aan de slag om een kerstdiner voor vogels te maken. En je sluit de speurtocht af met het roosteren van marshmallows boven een vuurtje.

'De boswachter vertelt...'

Wil je meer over dieren in de winter weten? Op zaterdag houdt onze boswachter drie keer een mini-kindercollege over vleermuizen. Waar blijven vleermuizen eigenlijk in de winter? Waarom hangen ze op hun kop? En vallen ze nooit op de grond als ze slapen? Na het praatje van de boswachter weet je hier alles over. En je mag hem natuurlijk ook vragen stellen! Ook leuk voor volwassenen!

Levende kerststal

Géén kerst zonder dieren! Op Fort bij Nigtevecht wordt een echte levende kerststal ingericht met knuffelbare dieren. Er zijn ezels, alpaca's, geitjes, schapen, pony, konijnen, kippen en cavia's. Omdat de dieren op een zorgboerderij wonen, zijn ze gewend aan kinderen. Uiteraard ontbreken Maria, Josef en het kindje Jezus niet.

'Stille nacht'

Op zaterdag treedt het 50-koppig koor All Directions uit Ankeveen op in de poterne van het fort. Speciaal voor dit weekend zingen ze allemaal kerstnummers.

Proef de kerstsfeer

‘Kerst op Fort bij Nigtevecht’ heeft alle ingrediënten om in de kerststemming te komen. Daarbij mogen lekkere hapjes en drankjes niet ontbreken. De ondernemers op het fort (Knakenfort) zorgen in het warme voor : American pancakes, flamkuchen, borrelhapjes, taart, chocolademelk, glühwein, lokaal gebrouwen KEK-bier, wijn, frisdrank, etc.

Routeaanwijzingen

Check vóór vertrek www.nm.nl/kerst-op-fort voor de meest actuele routeaanwijzingen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

Huisregels

Praktisch

logo