Cultureel

Joe Puglia speelt altvioolsolo-programma in De Kluis

Joe Puglia speelt altvioolsolo-programma in De Kluis

Waar

Genhoes

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Joe Puglia speelt altvioolsolo-programma in De Kluis

Wat is de betekenis van muziek? Hoe vinden we betekenis in geluid? De zoektocht naar de diepere laag in muziek komt tot zijn recht in deze kapel voor één persoon. Altist Joe Puglia onderzoekt deze vragen terwijl hij 'From unknown Silences' van Paulina Oliveros speelt, het publiek mag bijdragen aan deze compositie door middel van klappen, stampen en andere geluiden. Bij de suites van Bach kun je in stilte wegdromen en je eigen meditatie en beelden verzinnen in dit eenmansklooster dat al sinds 1668 kluizenaars herbergt.

Programma

Joe Puglia, altviool

J.S. Bach: Suite nr. 3 in C, BWV 1009
Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Bourée I-II, Gigue

Pauline Oliveros: From Unknown Silences

J.S. Bach: Suite nr. 2 in d, BWV 1008
Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Minuet I-II, Gigue

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Kluizenaars op de top

De Däölkesberg beklimmen is een belevenis op zich. Het voetpad met slingerend trappenwerk leidt langs prachtige Zuid-Limburgse natuur met magnifieke uitzichten. Bovenop wacht nog een verrassing: De Kluis, voormalig eenmansklooster met aangebouwd kapelletje. Tussen 1687 en 1930 woonden hier achtereen zestien kluizenaars. Je wordt ontvangen met koffie en thee en er is tijd voor een korte wandeling met de boswachter.

Praktische informatie

  • Het programma start om 19:00 uur met een bezoek aan De Kluis met aansluitend korte wandeling met de boswachter. Om 20:00 uur begint het concert.
  • Rijd vanaf Walem de Kleineweg in tot aan de bosrand. Daar ligt een parkeerplaats. Vandaar te voet verder naar De Kluis.
  • Neem eventueel een kussentje en een vest mee, het kan fris zijn in De Kluis.
  • De Kluis is ook helemaal te voet bereikbaar vanuit Valkenburg, langs de Geul en dan omhoog naar De Kluis. Denk dan wel aan wandelschoenen en een zaklantaarn voor op de terugweg.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data


Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo