Ga direct naar inhoud
Wandelen

Klimaatwandelen met de boswachter

Klimaatwandelen met de boswachter

Waar

Geuldal

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Klimaatwandelen met de boswachter

Het Geuldal heeft als gevolg van klimaatveranderingen steeds vaker last van te hoog water of droogte. De extreme hoogwatersituatie in de zomer van 2021 maakte ons duidelijk dat we gebaat zijn bij een klimaatrobuust beekdal. Daarmee kunnen we grote overlast van toekomstige hoogwatersituaties en droogteperioden beter voorkomen. Het landschap zelf kan hierbij onze bondgenoot zijn.

De boswachter neemt u graag mee op klimaatwandeling door de omgeving van de Volmolen. Onderweg beleeft u het Geuldal geheel anders. Tijdens de afwisselende route wordt in het terrein getoond en uitgelegd hoe we het landschap kunnen inzetten om het water in dit gebied klimaatslim te beheren. Herstel en uitbreiding van hagen en graften en het verwijderen van oude drainagepijpen zijn enkele voorbeelden. 

De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en voert ons door het glooiende landschap. De excursie is helaas ongeschikt voor jonge kinderen en bezoekers die minder goed ter been zijn of minder mobiel zijn (buggy, rollator, rolstoel). 

Deze begeleide wandeling wordt tijdens elke Open Dag bij de Volmolen op de eerste en derde zaterdag van de maand (april - november) aangeboden. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid