Ga direct naar inhoud

Limburgse Molendag bij de Volmolen

Limburgse Molendag bij de Volmolen

Waar

Geuldal

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Limburgse Molendag bij de Volmolen

Op deze dag laten we de Volmolen extra bruisen. Het Geuldalteam staat in ieder geval weer gastvrij voor u klaar maar wordt nu aangevuld met diverse ambachtslieden die hun kennis en kunde in en rond de molen demonstreren.

Op deze feestdag in het Limburgse Molenland stellen we de monumentale Volmolen natuurlijk weer voor iedereen open. We vullen de openstelling van 11.00u tot 16.00u aan met een kleine ambachtelijke markt rondom het monument! Behalve de demonstraties van het molenmechanisme worden ook andere ambachten getoond en toegelicht. Denk aan smeden, wolverwerking, kleien, kruidenkweek en imkeren! Daarnaast kunt u mee met de korte gebiedsexcursie of kunt u deelnemen aan de Klimaatwandeling met de boswachter(vooraf aanmelden). Wellicht treft u onderweg, tijdens uw bezoek aan het gebied, de vrijwillige boswachters die uw vragen kunnen beantwoorden of die uw wijzen op bijzondere tips in het gebied. 

In dit jaar gaan we verder met het herinrichten van de Volmolen. Het gebouw wordt publieksvriendelijk ingericht en we willen het verhaal van het monument en het landschap beter aan u duidelijk maken. Zo gaan we het verdwenen ambacht van het vollen van wollen stoffen in het gebouw demonstreren met een nagebouwde Vollenbank die door het waterrad wordt 

Het nieuwe team van molenaars, molengidsen, vrijwillige boswachters en excursieleiders heet u van harte welkom en ziet u graag tegemoet!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid