Griend eerste Nederlandse natuurgebied in Google Street View
Het eerste natuurgebied van Nederland is te zien met Google Street View! Door middel van 360 graden beelden kun je het onbewoonde Waddeneiland Griend verkennen.
Onbewoond eiland in 360˚ beelden
Natuurmonumenten en Google startten hun samenwerking op het Waddeneiland Griend, gelegen tussen Terschelling en Harlingen. Dit beschermde natuureiland is onbewoond en normaal gesproken niet toegankelijk voor mensen. Griend vormt een toevluchtsoord voor tienduizenden vogels en grijze zeehonden krijgen hier hun jongen. Daarom is het eiland onmisbaar voor de natuur in de Waddenzee en doet Natuurmonumenten er alles aan om de rust te bewaren. Met een speciale draagbare camera met 15 lenzen, de ‘Trekker’, is dit najaar een deel van het eiland vastgelegd. Dankzij de beelden van Google Street View kan iedereen nu een kijkje nemen op Griend zonder de natuur te verstoren.
Bekijk hier de beelden van Griend:
Vrijwilligers in actie
Vanaf begin 2016 worden 25 natuurgebieden, landgoederen en forten door heel Nederland in kaart gebracht. Hiervoor schakelt Natuurmonumenten de hulp in van speciale Street View vrijwilligers. Maar liefst 275 mensen meldden zich aan om de Trekker door de natuur te dragen. Hieruit zijn zes vrijwilligers geselecteerd die elk een deel van Nederland voor hun rekening nemen. Bestaande routes vormen het uitgangspunt bij het vastleggen van de gebieden en monumenten. “Dankzij deze geweldige samenwerking met Google kun je straks vanuit je luie stoel de mooiste plekjes van Nederland bezoeken. We hopen natuurlijk dat die beelden mensen ook inspireren om onze prachtige natuur in het echt te gaan bekijken!” aldus Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten.
Bekijk hier de 25 gebieden en monumenten
Natuur voor iedereen
"We zijn bijzonder verheugd met deze mooie samenwerking met Natuurmonumenten. Enkele gebieden in Nederland zijn beperkt toegankelijk voor het publiek, zodat de natuur onbelemmerd haar gang kan gaan. Door onze krachten te bundelen met Natuurmonumenten wordt het toch voor iedereen mogelijk deze prachtige plekken binnenkort vanuit de huiskamer te bekijken, waarbij we respect voor de natuur in acht nemen", aldus Pim van der Feltz, directeur Google Nederland.
Fotograaf: Geeke Remmelts