Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Postzegels brengen vogels van Griend in beeld

08 april 2016 | Renée Nitters

Dit jaar viert Natuurmonumenten de honderdjarige bescherming van vogeleiland Griend. Dat jubileum is voor PostNL aanleiding om tien vogelsoorten die op Griend leven op een postzegelvel af te beelden.

Postzegels brengen vogels van Griend in beeld

Burgemeester Bert Wassink van Terschelling ontving als ‘Heer van Griend’ op 8 april het eerste postzegelvel uit handen van Mark-Jan Pieterse, manager Marketing Consumenten van PostNL.

Iedere postzegel de juiste sfeer

Griend ligt tussen Terschelling en Harlingen. Voor het postzegelvel ‘Griend: vogels van het wad’ koos kunstenaar Erik v

placeholder

Fotograaf: Jeanette WouthuisBron: PostNLan Ommen ervoor om de vogels op een eigen karakteristieke manier af te beelden. Elk vogelportret is speciaal door hem met olieverf geschilderd op houten panelen. 'Je ziet een vogel poserend voor een portret, broedend op het nest, wandelend langs de vloedlijn, aan de maaltijd of in de lucht. Daarmee domineert de vogel het beeld. Met de natuur van Griend als achtergrond krijgt iedere postzegel de juiste sfeer', vertelt Van Ommen.

Historische waarde op postzegel

Burgemeester en Heer van Griend Bert Wassink is trots op Griend en op de nieuwe postzegels. 'Griend komt hiermee hopelijk voor veel Nederlanders tot leven. Ik ben blij dat we met het postzegelvel de historische waarde van Griend nu ook via de post aan elkaar kunnen overbrengen.'

Nieuw vogelwachters

placeholder

Fotograaf: /kunstenaar: Erik van Ommenseizoen

Alleen in de zomermaanden wonen twee vogelwachters van Natuurmonumenten op het eiland. Regiodirecteur Wilfred Alblas sprak beide vogelwachters vlak voor hun vertrek naar het eiland. 'Dankzij jullie kunnen tienduizenden broedvogels op Griend elk jaar in alle rust hun jongen grootbrengen. Een aantal broedt maar op een paar plaatsen in Europa, waaronder op Griend. Dat maakt jullie werk zo bijzonder en belangrijk.'

Verkrijgbaarheid

Op de tien postzegels ‘Griend: vogels van het wad’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Bestellen kan via de webshop van Natuurmonumenten. Darnaast zijn deze postzegels ook te koop bij alle winkels van Bruna en via collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo