Open Monumentendag: spieken in Grootvaders Huisje

Open Monumentendag: spieken in Grootvaders Huisje

Waar

Het Enzerinck

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Open Monumentendag: spieken in Grootvaders Huisje

Samen met Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden opent Natuurmonumenten in het Open Monumenten Weekend haar deuren op landgoed Het Enzerinck in Vorden. Op een korte wandeling krijg je informatie onderweg en kun je even binnen spieken in het piepkleine speelhuisje Grootvaders Huisje. 

Theetuin van Veldwijk

De theetuin van Veldwijk is startpunt voor rondleiding en wandeling over de monumentale landgoederen Den Bramel en Het Enzerinck. Ook kun je hier genieten op het erf en een expositie van Vordense boerderijen bekijken. Speciaal voor deze editie van de Open Monumentendag maakte drone piloot Joop Groot Nuelend uit Vorden een dronefilm van beide landgoederen.

Bezoekinformatie:

Achtergrondinformatie over Het Enzerinck 

Het Enzerinck is een verrassend klein maar volwaardig landgoed tussen Lochem en Vorden. Met enkele karakteristieke hoogtepunten en veel kronkelpaden die je uitdagen te dwalen.

  • Grootvaders huisje is ooit gebouwd als speelhuisje voor de kinderen van het landhuis. Nog steeds kunnen kinderen er spelen, terwijl de ouders er lekker op de picknickbank zitten.
  • Een stukje verder het bos in kom je een puik stukje originele tuinaanleg tegen. Een zorgvuldig onderhouden en zeer gevarieerde plek. Je komt er via kronkelpaden. Doel is je telkens te verrassen en dan opeens je aandacht te richten op bijvoorbeeld het berceau met kamperfoelie, dat in juni bloeit.
  • Natuurmonumenten versterkt op het landgoed de cultuurhistorie mét ruimte voor natuur. Zo zul je her en der bijvoorbeeld dode bomen zien staan. Bij enkelen is om veiligheidsredenen de kroon afgezaagd. Misschien een vreemd gezicht. Maar neem je even rustig de tijd dan zul je zien én vooral horen dat er geheid een specht of andere vogel gebruik maakt van deze boom en er een nest in heeft.

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo