Op pad met kinderen

Nachtwachter in Heumensoord

Nachtwachter in Heumensoord

Waar

Heumensoord

Vertrekpunt

Kosten

Kinderen
  • Normaal€ 11,00
  • Ledenprijs€ 7,70

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Nachtwachter in Heumensoord

Natuurmonumenten organiseert een bijzondere avondactiviteit voor kinderen van 7 tot 12 jaar in Heumensoord. Durf jij mee het bos in, om de geheimzinnige Nachtwachter te zoeken?

Geheimen van de nacht
Het valt niet mee om verstokte dagkinderen (en hun ouders) kennis te laten maken met de nacht van Heumensoord, maar de Nachtwachter weet als geen ander hoe dit moet worden aangepakt. Ga mee en ontdek de geheimen van de nacht. Je zintuigen moeten extra hard werken in het donker. Je spitst je oren om nachtgeluiden op te vangen, kijkt goed om je heen om nachtdieren te ontdekken en laat je fantasie de vrije loop. Spannend!

Sluier van de stilte
Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip 'Sluier van stilte' en de woorden 'Krekelstem' en 'Nachtconcert'. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij 't startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken de nachtwachter na.

Handig om te weten:
Let op: deze activiteit is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, daarom alleen als het echt niet anders kan maximaal 1 begeleider/ouder per kind(eren). Dit in verband met corona. Zaklampen zijn tijdens de tocht natuurlijk uit den boze! Deze activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeest. Draag donkere onopvallende kleding. Stevige schoenen zijn aan te bevelen. Alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn, dit vanwege de donkere en oneffen paden die belopen worden. Honden mogen helaas niet mee.

Praktische informatie
Tijdens deze avond op 10 september word je om 19.00 uur welkom geheten. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De avond duurt tot 21.30 uur.  Er kunnen maximaal 15 kinderen mee. Geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Wil je ook mee? Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur in Heumensoord.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Beukenlaan
  • Beukenlaan, Nijmegen (GD)
  • Facebook
  • Je vindt Heumensoord aan de zuidkant van Nijmegen; rijd via de Heyendaalseweg of de Sint Annastraat via de Scheidingsweg naar de parkeerplaats aan de Beukenlaan.

logo