Natuurwerkdag bij de Hollandse Bossen

Natuurwerkdag bij de Hollandse Bossen

Waar

Hollandse Bossen

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Natuurwerkdag bij de Hollandse Bossen

Samen buiten aan de slag: dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag! Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan. Samen gaan we zagen en snoeien. Bij de Hollandse Bossen kunnen vrijwilligers samen met Natuurmonumenten aan de slag om te zorgen dat heide daadwerkelijk heide blijft. Dat is nodig want jonge berken en dennen zorgen er langzaam voor dat de heide wordt verdrongen door bos. Ook gaan we de rhododendrons aanpakken. 

Rhododendron
Ze zijn prachtig als ze bloeien, maar ook erg dominant: de rhododendron. Door de dichte takkenkransen en leerachtige bladeren zorgen ze ervoor dat er geen licht meer bij de bodem kan. Andere bomen en struiken krijgen zo geen kans om te groeien. Het voortbestaan van heel wat planten- en diersoorten komt in het gedrang en vele soorten verdwijnen. Vandaar dat we de rhododendron in toom moeten houden.

We hebben een hoop handen nodig... door de coronacrisis hebben we een hoop mankracht moeten missen.

Op zaterdag 6 november zijn vrijwilligers welkom om te helpen met het uitsteken van struiken en het afzagen van boompjes. We starten om 10.00 uur. De verzamellocatie wordt nog bekend gemaakt.

We kunnen niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en heidevelden is vaak in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo