Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Wandeling naar de Meiduinen

Wandeling naar de Meiduinen

Waar

Kleine Meer

Vertrekpunt

    Kleine Meer, Beheerschuur Brabantse Wal

    Abdijlaan 43a4641 RR Ossendrecht

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 15,00
  • Ledenprijs€ 10,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Wandeling naar de Meiduinen

Samen met Natuurmonumenten ga je op pad naar de Meiduinen. Na afloop van de wandeltocht geniet je van een appelflap in de werkschuur van de boswachters. De wandeling start om 14.00 uur op de Abdijlaan 43A in Ossendrecht. Rond 16.00 uur zijn we terug om op te warmen en na te praten.

Hoogteverschillen
In maart begint de natuur weer voorzichtig te ontluiken. De eerste bloemen komen in bloei en je ziet de bladknoppen en bloesem. Zodra de vrieskou weg is beginnen veel vogels weer fluitend met het ochtend- en avondconcert. De Meiduinen is een bijzonder open gebied met stuifzand, begroeiing van zeedennen en enkele plassen. Door grote hoogteverschillen is er een prachtig uitzicht op het open heidegebied. De Meiduinen staan lokaal bekend staat als ‘Groeve Boudewijn’. Tussen 1962 en 2004 werd hier nog zand gewonnen.

Markante verhalen
Dick van Dop kent het gebied als geen ander. Zijn verhalen over de markante geschiedenis van de Meiduinen zorgen ervoor dat je de kou even vergeet. Na de wandeling ontvangt de boswachter je gastvrij met een heerlijke appelflap. Ga ook mee en meld je aan!

 

 

 

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Kleine Meer, Beheerschuur Brabantse Wal
  • Abdijlaan 43a, 4641 RR Ossendrecht (NB)
  • Neem met de auto vanaf de snelweg afslag 30 Hoogerheide, naar N289 richting Hoogerheide/Woensdrecht/Ossendrecht/Putte, volg borden Ossendrecht, neem vanaf de Putseweg op de rotonde de derde afslag Abdijlaan. Je vindt je bestemming rechts.
logo