Cultureel

Chloé Piano Trio op Kasteel Eerde

Chloé Piano Trio op Kasteel Eerde

Waar

Landgoed Eerde

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Chloé Piano Trio op Kasteel Eerde

In het hart van dit programma speelt het Chloé Piano Trio ‘Give Me Phoenix Wings To Fly’, een stuk geïnspireerd door het mythische wezen de feniks, die ook voorkomt in de Metamorfosen van Ovidius. Als je goed rondkijkt in de kasteelzaal, zie je die taferelen hangen. De componiste, Murphy, schrijft dat haar inspiratie uit poëzie kwam, waaronder een tekst van John Keats: “But when I am consumed in the fire, Give me new Phoenix wings to fly at my desire.” Boulanger verklankt in ‘D’un matin de printemps’ een fantasierijke lenteochtend, en het pianotrio van Clarke verkent de uitersten van timbres en dynamieken.

Programma

Chloé Piano Trio
Maria Gîlicel, viool
Jobine Siekman, cello
George Todică, piano

- Rebecca Clarke: Pianotrio in es (1921)
- Kelly-Marie Murphy (*1964): ‘Give Me Phoenix Wings To Fly’ voor pianotrio (1997)
- Lili Boulanger: ‘D’un matin de printemps’ voor pianotrio (1917)

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Alles op orde

De allure van kasteel Eerde is direct voelbaar zodra je het kasteel binnentreedt. Wat een weelde, wat een verfijning. Zowel ex- als interieur ademen de sfeer van begin achttiende eeuw, toen de adellijke Johan Werner van Pallandt het bouwwerk liet optrekken en er respectabele tuinen omheen liet aanleggen. Van Pallandt vergaarde fortuin als legeraanvoerder in de Spaanse Successieoorlog. De militaire precisie zien we ook terug in het strakke tuinontwerp van Eerde. Kasteel Eerde stond ruim drie jaar in de steigers. De bel-etage van het kasteel is in de afgelopen drie jaar volledig gerestaureerd.

Praktische informatie

  • Loop via het bordes naar de hal van de bel-etage.
  • Ontvangst met koffie/thee.
  • Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.
  • Op deze locatie gelden wellicht aanvullende coronamaatregelen.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo