Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Excursie naar eendenkooi Haarzuilens

Excursie naar eendenkooi Haarzuilens

Waar

Landgoed Haarzuilens

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Excursie naar eendenkooi Haarzuilens

Bijzondere activiteit

Maar weinig mensen mogen in de eendenkooi komen; het is een plek voor dieren. Ze vinden hier beschutting en voedsel. Af en toe zijn vrijwilligers aan het werk om de kooi te onderhouden. Een excursie naar de eendenkooi is dus een bijzondere activiteit!

Kijkje achter de schermen

In dit cultuurmonument uit de 17e eeuw werden eenden gevangen voor consumptie. Deze eeuwenoude Nederlandse uitvinding is tot eind jaren 50 nog in gebruik geweest om eenden te vangen. Maar hoe ging dat precies met de kooiker en zijn hondje, en wat zijn eigenlijk staleenden? Deze groene oase spreekt tot ieders verbeelding. Alle zintuigen staan op scherp als u meegaat met de eendenkooi expert.

Eerste zondag van de maand

Iedere eerste zondag van de maand om 13:30 uur is het mogelijk om, samen met een gids van Natuurmonumenten, een bezoek te brengen aan de eendenkooi. U krijgt een uitgebreid 'kijkje achter de schermen'.

Handig om te weten

  • Starttijd rondleiding is 13:30 uur bij de ingang van de eendenkooi aan het Rijneveldse pad in Haarzuilens.
  • Zorg dat u op tijd bent, de gids vertrekt om 13:30 uur
  • Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs
  • Honden mogen helaas niet mee.
  • Trek stevige schoenen aan of, als het erg nat is, laarzen

Bereikbaarheid en parkeren

Naast Thematerweg 5 is een grote parkeerplaats. Daar kunt u de auto parkeren. Vanaf daar is het ongeveer 2 km lopen naar de ingang van de eendenkooi. Het is natuurlijk ook mogelijk om op de fiets naar de kooi te komen. De eendenkooi ligt naast een fietspad.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo