Ga direct naar inhoud

Jane Austens salon - Waan je terug in de tijd met Duo Houberg & Vegter

Jane Austens salon - Waan je terug in de tijd met Duo Houberg & Vegter

Waar

Hackfort

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal€ 12,50
  • Ledenprijs€ 8,75
Activiteit

Jane Austens salon - Waan je terug in de tijd met Duo Houberg & Vegter

Jane Austens salon - Waan je terug in de tijd met Duo Houberg & Vegter

In 'Jane Austens Salon' geven sopraan Charlotte en pianiste Heleen je een kijkje in de tijd van Jane Austen. Je ervaart hoe het is om zelf in zo een muzikale salon te zitten, alsof je mee doet aan een kostuumdrama!

Je hoort brieffragmenten, luistert naar salonmuziek en ziet kostuums uit die tijd.
Jane’s favorieten zoals Mozart en Haydn zijn te horen, maar ook van de vrouwelijke saloncomponistes die furore maakten: Helene de Montgeroult, Maria Szymanowska en Belle van Zuylen.

Sopraan Charlotte Houberg heeft haar bachelor- en masterstudie op het Koninklijk Conservatorium Den Haag cum laude afgesloten. Ze is een bevlogen zangeres die zich graag stort op de combinatie van opera, lied en oratorium. Het is haar streven om een groter en jonger publiek te laten zien dat klassieke muziek en opera voor iedereen wat in zich heeft.

Heleen Vegter is een liedpianist in hart en nieren. Ze speelde de laatste jaren diverse programma’s met klassiekers als Winterreise van Schubert en Wagner’s Wesendoncklieder en tegelijk zoekt zij met haar duopartners naar nieuwe vormen en verrassende combinaties. Zo bedacht zij Hysteria met sopraan Helena Koonings waarin aandacht voor vermeende geestesziekten van de vrouw en brengt zij met Charlotte Houberg een ode aan de musicerende vrouw in Jane Austens salon. Klassiek lied in een online jasje - Vitamine Klassiek - maakte zij tijdens de lockdowns met alt-mezzo Eva Kroon. Dit seizoen speelt het duo Een nacht met Schubert, een dynamische voorstelling samen met dichter Jesse Laport met natuurlijk Schubert, spoken word en aforismen van Jesse’s hand. Esther Kuiper en Heleen spelen het programma Droomt zij? met muziek van de Nederlandse componistes Anna Cramer en Henriette Bosmans.

WELKOM VANAF 15.30 UUR
U kunt vooraf of na afloop van het concert een tafel reserveren in ons restaurant, wij hebben maar een beperkt aantal tafels, dus wij adviseren u op tijd te reserveren.

Kasteel Hackfort van Westerholtzaal
Baakseweg 8 – 7251 RH Vorden
 

P
Parkeren kan op het parkeerterrein van Natuurmonumenten, wanneer u lid bent van Natuurmonumenten en met de auto komt, vergeet niet uw ledenpas mee te nemen, dan kunt u gratis parkeren.

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen.

Tickets retourneren of ruilen is helaas niet mogelijk, mocht u achteraf toch niet kunnen, dan kunt u altijd proberen om familie, vrienden, kennissen of buren blij te maken met uw kaartje(s). Graag wel even een berichtje zodat wij de naam op de gasten lijst aan kunnen passen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid