Erfgoed ontdekken

Excursie tijdens renovatie Jachtslot Mookerheide

Excursie tijdens renovatie Jachtslot Mookerheide

Waar

Landgoed Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00

Volgeboekt

Activiteit

Excursie tijdens renovatie Jachtslot Mookerheide

Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Mookerheide. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen. Op dit moment wordt het unieke jugendstil jachtslot gerestaureerd. De excursieboswachter vertelt je alles over de restauratie, want ondanks dat de werkzaamheden in volle gang zijn nemen we je mee naar binnen. Veel jugendstil ga je nog niet zien, want door de werkzaamheden is veel afgedekt. Toch is het zeer interessant te horen wat hier zich in het verleden heeft afgespeeld en wat Natuurmonumenten aan het doen is. 

Bij deze excursie word je welkom geheten op de parkeerplaats door de excursie-boswachter. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten. In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent.

Meer weten over het project. 
www.natuurmonumenten.nl/projecten/landgoed-jachtslot-de-mookerheide

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Het aantal deelnemers is beperkt tot 8 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur, het jachtslot en de kassen op Landgoed Mookerheide.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo