Cultureel

Mini-opera voor kinderen in de kassen van Landgoed Mookerheide

Mini-opera voor kinderen in de kassen van Landgoed Mookerheide

Waar

Landgoed Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 11,00
  • Ledenprijs€ 7,70
Kinderen
  • Normaal€ 11,00
  • Ledenprijs€ 7,70
  • € 7,70

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Mini-opera voor kinderen in de kassen van Landgoed Mookerheide

Een mini-opera over een broer en een zus die na een schipbreuk op een Grieks eiland terechtkomen. Ze moesten vluchten uit Nederland. Hun zoektocht naar papa en mama begint... wat overkomt ze allemaal? En hoe is het papa en mama vergaan? 'Pa páppa pappa Pan Demie! Mamma Mia!'

Programma

Floor en Martin trakteren jullie op een muzikale reis door de mooiste opera's van Monteverdi tot Gershwin, van Carmen tot de Zauberflöte.

Floor le Coultre - viool en spel
Martin van Hees - gitaar en spel
Huib Ramaer - regie en tekst

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat bij iedereen vanaf 13 jaar oud wij bij aankomst zullen vragen om een coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Toen en nu

Een eeuw geleden lagen er achter het jachtslot een prachtige moestuin, fruitmuren en kassen. Eén van de kassen werd zelfs verwarmd door een houtkachel. De grootste is omstreeks 1928 gebouwd en is een fraai voorbeeld van kassenbouw uit deze periode. In de loop der jaren werden de tuin, fruitmuren en kassen echter overwoekerd door struiken en bomen. Na een grondige restauratie blinken de twee monumentale kassen van Landgoed Mookerheide weer als vanouds. Samen met de leimuur en omliggende nutstuin vormen de kassen een mooie historische eenheid vlak bij het jachtslot.

Praktische informatie

  • Prijs is inclusief limonade & koffie 
  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Landgoed Mookerheide, Molenhoek
logo