Wandelen

Open Monumentendag: Landgoed Mookerheide

Open Monumentendag: Landgoed Mookerheide

Waar

Landgoed Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 7,50
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Open Monumentendag: Landgoed Mookerheide

Ontdek op Open Monumentendag Landgoed Mookerheide. Deze dag zullen er verschillende rondleidingen zijn door het Jachtslot zelf. 

11 september is het Open Monumentendag. Daar hoort Landgoed Mookerheide  ook bij. Kom gezellig op bezoek en ga mee met een rondleiding door het Jachtslot terwijl dit nog gerenoveerd word. Of ontdek het landgoed met zijn verschillende verborgen pareltjes. Zoals het parkbos met de vele verschillende boomsoorten. Of de historische kassen en tuinen, waar vroeger de nonnen en nu vrijwilligers van Natuurmonumenten van alles verbouwen. En je wandelt vanaf het landgoed zo natuurgebied Mookerheide in. 

Landgoed Mookerheide is een bijzondere plek met een grote cultuurhistorische waarde. Het landgoed, sinds 2001 aangewezen als beschermd rijksmonument, bestaat uit een jachtslot met daaromheen een park en tuinen. De aanleg ervan startte in 1902. Samen met de bijbehorende bossen beslaat het landgoed een oppervlakte van 160 hectare. Toen Natuurmonumenten het landgoed Mookerheide in 1985 verwierf, was van een ‘landgoed’ nog nauwelijks sprake. Na jaren van herstel is het landgoed weer goed beleefbaar en een bezoek meer dan waard. 

Praktische informatie

  • Aanmelden voor deze activiteit is verplicht.
  • Tijdens de rondleiding zal niet alles toegankelijk zijn vanwege de renovatie.

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur op Landgoed Mookerheide.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo