Ga direct naar inhoud
Nieuws

Lentefeest op landgoed Vennebroek

11 maart 2024 | Hanne-Wil Kievitsbosch

Natuurmonumenten organiseert op Tweede Paasdag het Lentefeest op landgoed Vennebroek in Paterswolde. Een feest dat je niet mag missen en waarbij je niet kunt ontkomen aan alles wat het voorjaar zo heerlijk maakt. Lammetjes, paaseieren, vogelgekwetter en heerlijke versnaperingen maken deze dag tot een echt voorjaarsfeest!

Lentefeest

Kom langs en vier het voorjaar

Op maandag 1 april word je persoonlijk verwelkomt door onze boswachters tussen 10.00 – 16:00 uur. Er zijn volop activiteiten als vogels spotten, een vogelnest bouwen of een rondje over de wildernisbaan. In de kapschuur bij de boswachters staan lammetjes en hun moeders. Om het feest compleet te maken mag een duik in de strobak natuurlijk niet ontbreken! De entree voor leden van Natuurmonumenten en OERRR is gratis, niet leden betalen een toegang van €2,50 per persoon.

Kom per fiets

Kom je op de fiets naar het Lentefeest? Dan krijg je van de boswachters een klein cadeautje. Fietsen kunnen geparkeerd worden op het grasveld aan de Hoofdweg ter hoogte van de ingang van landgoed Vennebroek. Auto’s kan je parkeren op de openbare parkeerplaats aan de Hooiweg 196. Vanaf de parkeerplaats is het een kleine 2 kilometer lopen over landgoed de Braak naar het Lentefeest. Kan jij onderweg alle paaseieren vinden?

Versnaperingen

Buiten zijn maakt hongerig en ook daaraan is door de boswachters gedacht. Geniet van een lekker kopje thee of koffie met heerlijke versnaperingen, verzorgd door de uitbaters van De Onlanderij in Eelderwolde.

Parkeren

Helaas is er bij landgoed Vennebroek zelf geen ruimte om te parkeren voor auto’s. Vanaf de parkeerplaats voor auto’s is het ongeveer 2 kilometer wandelen naar het Lentefeest. De boswachters hebben een speciale route naar het Lentefeest op landgoed Vennebroek uitgezet. Wil je niet zo ver lopen? Dan raden we je aan om per fiets naar de locatie te komen, dit verkleint de afstand te voet naar de locatie aanzienlijk.

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe