Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Meers: Ruimte voor Ruigte!

De Grensmaas bij Meers is onvoorspelbaar: het grind beweegt, schuurt, zoekt zijn weg.
Grindbanken komen en gaan. Stroomgeulen verplaatsen zich per jaar. Oeverbochten komen en gaan. Steiloevers in de grind-en zandafzettingen worden na 2 dagen als nestwand ingericht door groepen oeverzwaluwen.

Ruimte voor ruigte

Boommonument van Meers

Een markante bezienswaardigheid is "Woodhenge van Meers", het monument van 2000 jaar oude bomen op de oever van de Grensmaas.

Deze Bomencirkel is een monumentaal kunstwerk met 2000 jaar oude bomen die tijdens  de ontgrindingen bij Stevensweert uit de modderbodem opgedregd werden. Zij stammen uit de tijd dat hier een heel groot ooibos-landschap was.

De bomen zijn zodanig geposteerd dat zij de loop van de Maas, de aanliggende Maasdorpen, de 4 windrichtingen en de locaties van de zomer- en winterzonnewende aangeven. Bekijk de plaquette aan de voet van deze oeroude bomen.

Woodhenge
logo